NathaliePettersson

Kategori: Sverige

Tackar för sen julhälsning

Jambo!

För någon vecka sedan låg det ett kuvert i mitt fack, och detta kuvert var inget mindre en en något försenad julhälsning från min käre klass hemma i Sverige! Som ni förstår kan saker och ting ibland ta lite tid här i Kenya, pole pole, ta det lugnt, och ibland kan det resultera i en något försenad julhälsning. Jag blev verkligen så himla glad och uppskattar verkligen att folk tänker på en. så TACK så mycket klassen! Ni är bäst! Och har ni tur kanske ni får någon överraskning från andra sidan jorden om några veckor (månader, man vet ju aldrig hur visa kenyanska posten jobbar snabbt eller inte) 

Förra veckan valde jag också mina individuella val inför trean och det känns väl helt okej. Visste sen länge att jag vill läsa matte5 och sen för att få full merit måste jag (tyvärr) läsa engelska7, men har jag tur kanske jag kan få läsa tyska4 istället, vilket jag verkligen hoppas på. Det beror ju på scheman osv så jag får helt enkelt vänta och se till hösten.

Nu är det strax kvällis och jag som denna dagen inte pluggat något allt ska försöka plugga in några kolgrupper, låter kul va? 

Ni får ha det så bra alla! Och ännu en gång TACK till fina Na2b <3 

 

Kwaheri!

Jullov - del 1

Hej!

Jag har haft jullov! Men imorgon börjar skolan igen. Såhär har mitt jullov sätt ut, än så länge.

 

22 december 2016

Klockan ringer 03:45 för att hinna packa ner det sista, äta en snabb frukost och sedan lämna skolan för att åka till flygplatsen. Efter en viss försening lyfter planet mot Amsterdam halv nio.
Resan hem gick bra, det var länge med 6 timmar på Schiphol men det gick bra, turligt nog var jag inte ensam utan med Ida och Claes så man hade några att prata med under väntan. Sent på kvällen landade jag i Göteborg och det var mer än konstigt. När man är i Kenya känns Sverige så lång borta men så fort man kom till Landvetter kändes Kenya som en fantastisk dröm man vaknat upp från. Världens bästa Sandra överraskade mig på flygplatsen! Du är bäst och saknar dig redan. Pappa körde därefter hem mig till mamma och jag fick äntligen också trffa henne och Patricia.


 23-30 december 2016

Mellan den 23e och den 30onde var jag hemma i Sverige. Ganska liten tid och stressigt att hinna träffa alla, men jag hade trots den knappa tiden en väldigt bra stund i Lerum och Göteborg. Vi firade jul vilket alltid är mysigt, den 24e hos mamma och den 25e hos pappa. Jag fick träffa många fina vänner som man saknat mycket och höra allt som hänt under tiden man varit här. Det kändes jättebra att träffa alla igen, det är klart att mycket hänt men det var samma känsla vilket var hur skönt som helst! Dessutom åt jag min efterlängtade svenska tacos ett antal gånger och fick känna på känslan att jag var med i biggest looser när jag var med på ett fyspass med gamla laget. Jag är verkligen så sjukt otränad just nu... men det är ju så enkelt att bli bekväm av sig, särskilt när man bor 20 sek från skolan. Fredagen den 30onde var det dags igen, mormor hämtade mig och mamma och jag begav mig ännu en gång till Landvetter.

 

31 december 2016

Nyårsafton startades med att känna kenyansk luft i mina lungor igen efter att vi runt 4 på morgonen landade i Nairobi. När vi kom till bandet för väskorna stod det en stor skylt som löd ''baggage delay'' och självklart var mormors väska kvar i Istanbul. Det fanns inte så mycket mer att göra än att åka vidare till skolan där vi skulle övernatta till söndagen, vi fick betala en jättedyr taxi och efter allt strul kom vi hungriga och trötta hem till internatet runt 7-tiden. Världens bästa Fadhile var snäll och fixade frukost till oss eftersom det inte fanns något i kylen och efter lite macka och kaffe gick vi alla tre och la oss. Första planen var att vi skulle äta på Talisman som är en fin resturang här i Nairobi men efter strul, sjukdom och trötthet blev vi kvar på internatet och lagade pasta pesto till middag, en väldigt tråkig nyår helt enkelt, men nu var jag i alla fall tillbaka i Kenya.

 

1 Januari 2017

Nu var det alltså 2017. Och jag kommer behöva sudda ut en 6a och byta ut det mot en 7a i flera månader framöver när jag skriver datum osv. Idag checkade vi in på hotellet som var absolut jättefint! Varm uppvärmd pool, badkar på rummet och lakan som kändes som siden. Lyx! Idag gjorde vi oss mest hemmastadda, gick en sväng på stan och lite på maasai marknaden som var i down town precis där vi bodde. Den var inte alls lika bra som den på Junction eller Yaya och tyvärr blev mormor sjuk på eftermiddagen och blev sängliggandes från söndagseftermiddagen. Jag och mamma åt senare på kvällen på hotellets Thai resturang vilket nog var dagens höjdpunkt, det var verkligen så gott!

 

 

 

2 Januari 2017

Ingen väska var på söndagen ännu inte framkommen och mormor var sjuk men jag och mamma försökte ändå ta vara på dagen och åkte till skolan för att hämta några saker. Bland annat svensk resorb som jag självklart senare glömde på ett kafé... Efter en snabbis in på skolan gick jag och mamma bort till Toi! Där kollade vi mest bara runt en stund, men det var mysigt. Vi köpte sockerör och smakade på det, jag hade smakat på det en gång innan men det är väl ingen favorit. Desstuom blev vi skratte åt av en liten grabb och hans kompis, de gick lite framför oss ett bra tag och den ena killen vände sig om hela tiden och skrattade åt oss, när vi sedan vände för att istället gå till Yaya fick killarna resten av de knappt ätna sockerrören. 

På Yaya kollade vi runt en snabbis och åt sedan lunch på ett väldigt mysigt kafé där jag som sagt glömde det vi hämtade från skolan. Resten av dagen låg vi vid poolen och senare på kvällen åt jag och mamma middag. 

 

3 Januari 2017

Idag åkte vi till Elephant orphange och giraffe centre! Och det var en absolut favorit både för mig som varit där förut och mina älskade besökare. Vid tio beställde vi en taxi för dagen och halv 11 kom vi fram till en lång kö som bildades av förväntasfulla människor. Trots de många människorna fick vi riktigt bra platser och en liten elefant bäbis kom till och med fram som vi fick klappa, vilket jag inte fick uppleva sist vi var där. Det var också väldigt roligt på giraffe centret där både mamma och mormor vågade sig på en giraff-puss. En riktigt bra dag.

Resten av mitt jullov kommer i ett annat inlägg 

kram!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Sandra Ed Medels aka den maxade laxens aka världens bästa människa på denna jord födelsedag.

Grattis Sandra! Nu är du äntligen myndig och allt, hatar att jag inte kan vara med dig idag och saknar dig så mycket! Bara 38 dagar kvar nu tills vi ses! Hoppas din dag är och har varit fantastisk! <3 

Coldplay!!!

Vi ska gå på Coldplay!

Den 25 juni 2017 kommer världens bästa band Coldplay till världens bästa stad, Göteborg! Och idag fick världens bästa Hanna tag på biljetter till världens coolaste konsert!

Vi ska dit och jag är så överlycklig! SSN gänget kommer, efter två veckors uppehåll från varandra sedan vi kommer att ha lämnat Nairobi, ses igen i sommar och gå på konsert och jag kunde inte vara mer taggad. Var så besviken över att jag inte gick på Coldplays konsert förra sommaren i Stockholm, framförallt då jag åkte förbi arenan samma kväll som konserten var. Men Nu ska ingen konsert missas! Vi ska gå på Coldplay!

Å vad roligt det ska bli!

 

Upp