NathaliePettersson

Kategori: Fråga

Svar på fråga

Elin:

''Hej, jag ska åka till SSN nästa år och har därför lite frågor. Vore jättetacksam för svar!:)) 1. Hur många detta år är det som ska med på Uganda/Rwanda resan och vad gör de som väljer att inte följa med? Stannar man på internatet då? 2. Får de som ska bo i dubbelrum reda på i förväg vem de ska dela rum med eller får man reda på det först när man kommer till internatet? 3. Har du nå' tips på bra sovsäck och vandringskängor osv till Mount Kenya? Och vet du om det är billigare att köpa i Sverige eller i Nairobi?''

 

Svar: Hej! och tack så mycket för din fråga. Gud vad roligt att du ska hit nästa år! Du kommer få det superbra!

I år är det som jag förstått det väldigt många som ska med, tror vi totalt är över 100 personer men då är väldigt många föräldrar och syskon som ska med. Det är ett gäng som jag vet som inte ska med till Uganda och Rwanda som istället ska till kusten tillsammans. Sen är det flera som får besök av familj som ska hitta på annat. Till sist är det en del som åker hem under påsken. Dessutom har några av mina kompisar ordnat ihop en egen resa till National parken Samburu. På internatet vet jag faktiskt inte om det är någon som ska stanna. Från början var det några som skulle det men på grund av oklarhet från Boardinens sida och så vidare har de flesta som jag vet bestämts sig för att hitta på något annat eller åka hem till Sverige. 

Angående dubbelrum så får man inte veta med vem man ska bo med förens man kommer hit såvida det inte är så att du och din kompis ska ner tillsammans och båda ska bo i dubbelrum och får tillåtelse att bo tillsammans. I år hade vi fyra som gjorde så varav två är Elmer och Simon. Annars bor jag själv i ett dubbelrum med Alexandra och visst var det lite stelt den natten då man för fösta gången träffades men där och då var ju situationen den samma som med alla andra ny ansikten man precis träffat.

Det är viktigt med en varm sovsäck skulle jag säga, men allt beror på vem man är som person. Jag köpte en sovsäck som tål några minusgrader innan jag åkte ner och den har verkligen överträffat mina förväntningar för jag som fryser konstant frös inte en enda natt på Mount Kenya. Dock så var det folk som lånade två sovsäckar från skolan och har lånat hela året som också har klarat sig alldeles fantastiskt. Själv sköt jag upp vandringskängor alldeles för länge och köpte tillslut ett par på Toi för typ 450kr. Men många hade eller köpte i Sverige innan. Det beror helt på vad du vill ha, om du vill ha något speciellt märke är Sverige att rekommendera. I affär tror jag att det är billigare att köpa i Sverige men köper man tex skor på Toi blir det väldigt mycket billigare men man kanske inte får samma kvalité. Viktigt att tänka på när du köper vandringskängor är att de täcker fotknölarna annars får du inte använda dom på Mount Kenya och måste köpa nya. 

 

Hoppas du känner dig nöjd med ditt svar! 

 

Upp