NathaliePettersson

Kategori: Allmänt

vill du gå här nästa år?

I veckan kom datum och tid ut för när infomöterna om skolan i Sverige är.

Jag gick på detta mötet förra året i Göteborg och man får reda på väldigt mycket, så är man intresserad tycker jag verkligen att man ska gå! 

 

Stockholm

20-22/10 Gymnasiemässan i Älvsjö

23/10 Hälsans hus kl. 18

 

Karlstad

Sundstagymnasiet kl 18

 

Göteborg

Mikael Elias teoretiska gymnasium kl 18

 

Vellinge

Sundsgymnasiet kl 18

 

Vet att jag själv frågade om informationmöten på massa bloggar för ett år sedan så tänkte att jag lika gärna kan göra lite reklam för det om någon är intresserad. 

Här är länk till skolan beskrivning av informationsmötena: 

http://ssn.or.ke/informationsmoten-i-sverige/

 

Ha det så bra! 

dag 39 -vanliga dagar här i Nairobi

Jambo!

Det var några dagar sedan jag skrev nu och helt enkelt förklarat så har det inte hänt något, vi har bara haft några vanliga vardagsdagar här i Nairobi. Men sen kom jag på att det kanske inte alls är så vanligt. Vad är egentligen vanligt? Det beror ju helt på vem man frågar. 

Denna veckan har jag varit på impala några dagar, det är så skönt att komma upp på morgonen och gå en liten promenad. Jag har ätit många vanliga men olika frukostar. Något som skiljer sig enormt från min vardag hemma i Sverige är all den tid man får på sig att äta. I Sverige slänger man i sig lite flingor och mjölk samtidigt som man sminkar sig på 5 minuter och här sitter vi i närmare en halvtimme och äter på morgonen. Bara det är en praktexempel på hur man är mindre stressad här, känns nästan inte som det går att vara lika stressad här som man kan vara i Sverige i vissa perioder, kanske ångrar jag min uppfattning när vi får mer i skolan... 

På engelskan denna veckan har vi kollat på Out of Africa som handlar om Karen Blixen. Detta som en förberedelse för att besöka Karen Blixen museet som vi gjorde i onsdags. Det var häftigt att vara på samma plats där Karen Blixen en gång bodde men tyvärr pratade guiden extremt fort och monotoniskt, kändes som att han lästa skitsnabbt ur en bok, och det resulterade i att mitt intresse i alla fall svalnade. Vad som istället fick min uppmärksamhet var det fina huset och den fina naturen runt omkring. En annan inte så vanlig händelse vi fick uppleva på rundvandringen på museet var att vi träffa på en jättestor, hårig spindel! Smått äckligt men ganska coolt det med.

Toaletten på museet var förresten bra utrustad för det ena och det andra, bland annat fanns det tillgång till kondomer! Det är ju viktigt att ha på en toalett kan man ju säga haha

Efter ett skitit intervall/fys-pass i måndags har jag också haft ganska mycket kramp denna veckan, var nästan så jag inte kunde genomföra onsdagens löppass, usch vad sur jag var då. Herman som är en av lärarna som vi springer med sa att det kan bero på saltbrist, maten här nere saltas nämligen ingenting och det är ju inte så att man själv tänker på att salta, kanske man dock borde börja med...

Dessutom har jag haft mina första prov här på SSN. Igår, dvs i torsdags, skrev jag mitt första matteprov och det kändes bra, nästan lite för bra. Det kändes nästan som att det var för enkelt så antingen är det något man inte förstått eller så har man gjort massa slarvfel. Efter matteprovet var det dags för mitt första biologiprov och jag måste bara säga att biologi verkligen inte är min grej. Det finns ingen logik och allt måste man lära sig utantill =extremt tråkigt pluggämne som egentligen inte ger en några svar. Hoppas att min inställning ändras snart med tanke på att jag ska läsa 200p biologi... Provet i alla fall kändes helt ok trots att jag knappt visste vad vi hade prov på, hade varken pluggat eller känt mig intresserad... Dock så var sista frågan helt cp då vi skulle sätta up vad några olika getingsarter heter på latin, helt logiskt ja...

I alla fall, idag har också varit en helt vanlig dag, om man bortser från att större delen av internatet har varit matförgiftade. Runt 50% skulle jag tro vaknade ca 03 inatt och sen dess har siffran av människor med ont i magen bara ökat. Antagligen var det något i maten igår som gjorde oss sjuka, vissa säger linsgrytan vi fick till middag, andra säger ananasen vi fick till kvällsfikat. Sånt händer och nu verkar de flesta må bra igen, även jag. Jag är bara glad över att det inte var något värre. 

Något som är desto roligare än matförgiftning är vad som händer imorgon! För imorgon åker nämligen hela internatet till nationalparken Masai Mara! Där kommer vi se massor av djur och fina landskap. Till skillnad från Hells Gate så finns typ alla coola djur i Masai Mara; Lejon, Giraff, Leopard, Gepard, Elefant aa väldigt mycket häftigt i alla fall. Det tar, trots den relativt korta fågelvägen till Masai Mara, ca 7 timmar med buss dit. Så idag efter skolan gick vi till junction för att köpa snacks till bussresan och resten av helgen, så att lägga 1700KES på godis/snacks kan man också gör en helt vanlig dag i Nairobi. Här är min och Idas väldigt nyttiga samt fina inhandling inför helgen.

Nu ska jag fortsätta packa och duscha för att snart gå och lägga mig. Imorgon åker vi vid 07-tiden så tidig läggning ska det bli!

Godnatt och sov gott alla fina! Saknar er jättemycket!!

Kwaheri! 

Dag 1

Hej Hej!

Nu har första dagen här i Kenya kommit till sitt slut och det känns väldigt bra. Flygresan igår var lång men gick bra, sedan blev vi upphämtade med skolans bussar som tog oss till internatområdet. Direkt fick vi se att den Kenyanska trafiken inte är som hemma, på vägen till intenatet såg vi nämligen en stor bilkrock med sex bilar som hade krockat. Någon annan sa också att hon sätt att det brann på vägen. När vi kom hit fick vi lite och äta och sedan fick vi våra rum. Jag och min room-mate bor tillsammans med några andra lite avsides i ett hus vilket både är positivt och negativt. Rummet blir lite mer bara vårt och några problem med ljud från andra kommer det inte att vara, dock så ligger det ju inte lika nära allt. 

Idag vaknade jag utvilad vid 11 och halv 12 gick vi upp och åt brunch. Grönsakerna och frukten här tycker jag är väldigt god, speciellt tomaten och vattenmelonen! Senare på dagen gick vi till Junction som är ett köpcentrum som ligger väldigt nära skolan. Där fixade vi SIM kort till våra Kenya-mobiler och jag köpte lite block, pennor, duschkräm och annat nödvändigt. Dessutom hann vi för första gången äta på planet yoghurt vilket förmodligen heller inte var den sista! Väl tillbaka på internatet hängde vi lite innan det blev middag och sedan hade de ett litet info möte för alla eleverna. Senare på kvällen fick vi faktiskt igång fotbollen på TVn vilket var väldigt roligt, särskilt eftersom Sverige faktiskt vann vilket betyder att vi är i final!! Tyvärr fick vi inte igång handbollen som faktiskt håller på i skrivande stund men hör att det inte alls går bra så det var väl lika bra det.

Nu ligger jag i min säng och ska snart gå och lägga mig, imorgon börjar skolan men antar att vi bara kommer köra massa namnlekar. Asså gud, det kommer ta så lång tid för mig att lära mig alla namn men men, det är väl så det ska va. 

Tyvärr har jag varit sämst att ta bilder men här är några från mobilen i alla fall. 

 

 

100

Idag är det 100 dagar kvar tills jag åker. Idag är det 100 dagar kvar tills Sverige inte längre är mitt hem för ett tag. Idag är det 100 dagar kvar tills jag ska till Kenya. Etthundra dagar är mycket. Det är nästan en tredjedel av ett år. Fast det är mindre tid än den tid som det varit år 2016. Etthundra dagar är greppbart ja, snart är det dags helt enkelt. 

Imorgon har jag haft ett litet lov från torsdags tills imorgon och det har varit så behövligt. Under dessa en så länge tre dagarna har jag inte ens lyft på min mattebok, även om jag har prov på måndag. Jag har heller inte lyft något annat skolrelaterat för jag har helt enkelt inte orkat. Usch. Jag vet att jag borde och jag vet att jag måste men vart finner man motivationen? Om man byter ämne till något roligare så har jag istället för att plugga solat i världens bästa och härligaste sommarvädret som har varit på besök. Från fredags till idag sov jag, Emma och Linnea hemma hos Alex eftersom hon fyllt år och det var sååå kul att träffa de gamla tjejgänget igen. Vi firade Alex och hade det allmänt jättemysigt bara. Idag har jag spenderat dagen i handbollhallen och spelat KM. Jag har väldigt blandade känslor för KM, ibland suger det verkligen men ibland är det jättekul, idag var det ganska okej, tråkig start men roligare på kvällen. Imorgon ska jag upp tidigt eftersom KM fortsätter även då.

                                                                                                           från vänster: Linnea, Emma, Alex

                                                                                                           Från vänster: Emma, Jag, Alex

Just nu borde jag plugga. Som vanligt haha. Jag har två skitveckor framför mig och jag vet att jag måste ligga på topp varje dag framöver i två veckor. Det är bland annat massa muntliga nationella prov, kursprov i kemi och matteprov... Totalt har jag åtta prov/redovisningar på två veckor vilket känns tungt man det är bara att kriga sig igenom och försöka vara stolt över vad man åstadkommit när dessa två veckor är slut. 

Okej fokus på Kenya då. Flygbiljetten är ännu inte bokad men vi kollar på det. Jag ska förmodligen ta min första vaccindos på måndag och jag är jätterädd. Och det är väl allt som är i tankarna just nu. Som sagt så är det bara 100 dagar kvar tills avresa. Det känns så länge men det kommer att gå fort. Jag kommer ihåg för ungefär ett och ett halvt år sedan då jag började räkna dagarna tills jag skulle åka (jag är världens tönt ja, men alla kan väl få drömma lite?) Då var det 548 dagar kvar och nu är det bara 100. Lite speciellt är det när det går från tresiffrigt till tvåsiffrigt och ja nu börjar det kännas. Nu är det bara 100 dagar kvar.

 

 

 

 

Ja, får väl säga hej

Hej

Jag heter Nathalie och i Augusti kommer jag att åka till Nairobi i Kenya för att under ett år studera på 'Svenska skolan i Nairobi'. 

Nu var det gjort. De första meningarna på min blogg, min dagbok under det år som jag har framför mig. Sjukt.

Jag har sedan 14 års ålder slaviskt följt bloggarna ifrån SSN och snart är det faktiskt min tur, kan inte fatta, tror inte jag ens bör fatta, tror jag förstår när jag förstår helt enkelt. Jag har alltså den 22 december 2015 sökt till den svenska skolan i Nairobi som ligger i Kenya. Svar fick jag ca två månader senare den 19 februari kl 14:06. Och då skrev jag i en liten bok jag har: ''Idag är dagen, var dagen, som jag fick mitt antagningsbesked och oj vilka känslor. Det här är sjukt, det här är läskigt, det här är helt underbart. Vad har jag gjort för att förtjäna ett sånt här fantastiskt liv? Hur kommer det sig att den fantastiska lotten hamnade på mig? Jag är så extremt tacksam över allt som mitt liv erbjuder mig för det är så underbart!..'' Ja det är fortfarande mycket känslor, det är fortfarande helt sjukt men också är det så fruktansvärt fantastiskt och UNDERBART. Just nu är det 104 dagar kvar tills jag åker. 104 dagar kvar tills jag flyttar helt enkelt. Hur sjukt är inte det? Igår var det informationsmöte inför nästa år. Det var jättekul att få se några ansikten som man nästa år kommer bo tillsammans med. Det var också kul att träffa Simon och Elmer som jag faktiskt känner lite granna eftersom vi alla kommer ifrån Lerum. 

Denna bloggen kommer helt enkelt handla om mitt år, min resa, om det jag drömt om sedan jag var fjorton, om mitt årskurs två år som jag kommer få uppleva i landet Kenya. Bloggen är väl mest till för min familj och kompisar men den är också till för dig som kanske funderar på att söka nästa eller nästnästa eller nästnästnästa år. Bloggen kommer ju självklart också vara till för mig själv. Just nu och ett tag framåt innan jag åker kommer bloggen förmodligen inte vara så uppdaterad, men ska försöka skriva om lite förberedelser innan jag åker och så. 

Ja, och nu var det alltså gjort, mitt första inlägg på min alldeles egna ''Kenya-blogg'' har kommit till sitt slut, och det känns fortfarande inte som om det är på riktigt. Undrar när det verkligen kommer kännas som om det faktiskt händer och att det är sant att jag ska åka, då ska jag säga till!