NathaliePettersson

Tips Tips Tips

Igår vad det som vanligt Afrikafilm i Zebra! Jag som den lojala filmtittaren hade sett fram lite extra till just denna kväll då jag hade hört en dela om filmen vi skulle se sen innan. Shooting dogs heter filmen och handlar om folkmordet på tutiser i Rwanda. Som sagt hade jag hört mycket om filmen innan, och jag har faktiskt bara hört väldigt positiva kommentarer kring filmen. Jag har läst bloggar som bloggat om den bland annat och alla säger detsamma -den här filmen måste du se! 

Den är hemsk, den är skithemskt. Jag satt nog med tåliga ögon en stor del av filmen. Det är verklighetsbaserad och utspelar sig på en skola som blev ett skydd för ca 2000 människor under de fruktansvärda månaderna under 1994. Det är en film som ligger nära sanningen och är mycket berörande. 

Jag minns i nian då vi såg hotell Rwanda, vilket faktiskt är den filmen vi ska se om två veckor, och den är också väldigt bra tycker jag. Men Shooting dogs är enligt mig mycket bättre. Den inger en väldigt äkta känsla och jag blir så fruktasnvärt arg på mänskligheten att man låter sånt här hända.

En film som satte igång många tankar hos mig och dessutom var väldigt berörande. Minst sagt sevärd. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas