NathaliePettersson

Myggan?!?!

Välkommen till nätterna här på SSN, ofantligt roligt.

Tack Astrid som hittade denna roliga sången. 

Tips Tips Tips

Igår vad det som vanligt Afrikafilm i Zebra! Jag som den lojala filmtittaren hade sett fram lite extra till just denna kväll då jag hade hört en dela om filmen vi skulle se sen innan. Shooting dogs heter filmen och handlar om folkmordet på tutiser i Rwanda. Som sagt hade jag hört mycket om filmen innan, och jag har faktiskt bara hört väldigt positiva kommentarer kring filmen. Jag har läst bloggar som bloggat om den bland annat och alla säger detsamma -den här filmen måste du se! 

Den är hemsk, den är skithemskt. Jag satt nog med tåliga ögon en stor del av filmen. Det är verklighetsbaserad och utspelar sig på en skola som blev ett skydd för ca 2000 människor under de fruktansvärda månaderna under 1994. Det är en film som ligger nära sanningen och är mycket berörande. 

Jag minns i nian då vi såg hotell Rwanda, vilket faktiskt är den filmen vi ska se om två veckor, och den är också väldigt bra tycker jag. Men Shooting dogs är enligt mig mycket bättre. Den inger en väldigt äkta känsla och jag blir så fruktasnvärt arg på mänskligheten att man låter sånt här hända.

En film som satte igång många tankar hos mig och dessutom var väldigt berörande. Minst sagt sevärd. 

Picknick i Lost Paradise

Jambo!

Hur är det med er! Här är det bra, det senaste har vi inte gjort så mycket, men snart kommer påslklovet med Uganda-och Rwanda resan och Pappa!! Så det ska bli hur kul som helst.

I Lördags så åkte jag, Astrid, Carmen, Ida och Alexandra till Lost Paradise som man skulle likna med ett naturreservat i Sverige. Dit hade vi med oss frukt, bröd, avokado, juice och massa mer. Efter lite oundvikligt kenyanskt krångel kom vi in i parken och efter att ha gått förbi och tittat på stora grottor och vattenfall duckade vi upp en maffig picknick. Så där satt vi länge, under ett träd precis vid vattenbrynet. Vi åt, snackade, skrattade och lyssnade på musik. Det hela blev en väldigt bra utflykt.

I lördags var det dessutom utgång! Det var många som skulle med och för min del blev det en underbar utekväll där de faktiskt spelade bra musik trots att vi var på Galleleo. Nu är det måndag igen och man måste ta tag i skolan igen. Känner tyvärr ingen motivation alls just nu, ingenting går bra för tillfället. Men sånt är livet och nu måste jag fortsätta plugga eftersom livet består av plugg. 

Ha det så bra! 

Kram!

Brunch på savannen!

I lördags åkte ett härligt gäng ut till Nairobi nationalpark för att äta frukost ute i naturen. Det blev en mysig start på morgonen som bjöd på både lejon, zebror och giraffer! 

Här är lite bilder från turen

Nu måste jag fortsätta med plugget, kram så länge! 

 

Dag 206

Hejsan!

Den senaste veckan har bestått av plugg och plugg, och en fotbollsmatch, som vi inte pratar om. Igår skrev jag kursprov i fysik och har därmed avslutat en 150p kurs. Jag satt i provsalen i närmare 4 timmar och det kändes väl okej, jag har ingen aning hur det egentligen har gått, i fysik vet man aldrig känns det som. Idag hade jag swahiliprov och nu är denna veckan klar! Dock så tar inte plugget slut där för jag har svenska presentation, biologiprov och kemi prov nästa vecka. Känner just nu att jag inte orkar plugga, har verkligen ingen motivation och känner att man inte får utdelning för det man gör. Man ska bara prestera på prov efter prov. Jag är så trött på att skolan inte handlar om att lära sig, om att skaffa kunskap och att utveckla sig själv, varför ska ALLT fokus ligga på bokstäver som tydligen förklarar hur bra förmågor du har i exempelvis språk. Varför ska allt handla om att bedöma och betygsätta, det är verkligen så konstigt för hur kan man ens bedöma en annan människa? Antar att man ska skilja på att bedöma vad människan uträttar och vem människan är, men eftersom det är människor som bedömer människor -och människor aldrig någonsin kommer kunna vara 100% objektiva- blir skillnaden inte så stor. I alla fall inte för eleverna. 

Nu ska jag fortsätta plugga men på lördag blir det brunch i självaste Nairobi National park, det ska bli kul. Sedan ska jag bara fortsätta plugga och ta det lugnt. 

kwaheri!

 

Ridning bland giraffer och Zebror!

Jambo!

Tidigt imorse åkte ett litet gäng till Sancuary Farm i Naivasha för att spendera dagen med rid-safari! Det var lika bra som sist vi var där i höstas, så himla häftigt när man får chans att komma så nära djuren. Det är intressant hur djuren inte alls känner obehag när man kommer ridandes på en stor häst jämfört med när en människa kommer gående. Efter att jag som var i den första gruppen som red kom tillbaka gick jag och Alexandra bara runt bland djuren en stund och fotade och kände in den häftiga känslan när man får komma så nära. 

 

 

Gårkvällen avslutades med utgång som kunde ha blivit en jättebra kväll men råkade tappa min mobil så nu är jag för tillfället mobillös... Vill försöka lösa det problemet så snart som möjligt.

Det var allt för mig, ha det så bra! 

Upp