NathaliePettersson

Sista Naivasha-resan och cykling i Hell´s Gate

Mambo?!

Denna helgen hade bästa boardingvärden Anna fixat en sista resa ner till Naivasha en sista gång. Som vanligt bodde vi på camp Carnelly´s där de har otroligt goda pizzor, tusentals skrikande djur och en väldigt fin utsikt över lake Naivasha. Klockan 8 skulle bussarna från skolan lämna och tur som man hade vaknar en 07:55 och får springa till bussen och får i sista sekund med mig en tomat och gurk-macka som frukost. Jag som försöker intala mig själv att det går att vara ute på fredagen för att sedan åka iväg på resor på lördagen får väl se mig besegrad, det betyder dock inte att jag kommer sluta att gå ut de här sista fredagarna. Kör in i kaklet, eller hur säger man? 

När vi kom fram satte vi upp tältet och åt lunch tillsammans med omkringsmygandes velvet monkies. Efter det var det dags för dagens aktiviteter. Vissa, tex Alexandra skulle bara ta det lugnt medan vissa skulla rida vid Sanctury farm och jag och några fler skulle cykla i Hell´s Gate. Sist jag var i Hell´s Gate var det i början av året på mentorscampingen och klart att man fick flashbacks till den tiden. Det är helt sjukt att vi bara för några månader sedan var på samma ställe och blev helt lamslagna av att se en zebra eller impala. Egentligen önskar man ju att den episka känslan av att se något så ''alldagligt'' som en zebra alltid skulle sitta i, men tyvärr är det ju inte så. I alla fall så cyklade jag genom parken tillsammans med Nicole och Malin, vi kom fram tyllen välkända Gorgen eller ravin som man också säger där vi tog oss en liten guidad tur. Jag hade länge velat gå i Hell´s Gates Gerge eftersom jag hört väldigt bra om det, att det är häftigt och se osv och sen kommer man ju antagligen inte komma tillbaka till Hell´s gate på ett tag. Det var verkligen otroligt, tänk att naturen kan utforma så vackra landskap. Det var verkligen ascoolt. 

Tillbaka på campet efter en liten cykeltur i Kenya-regn tog jag en snabbdusch och sen var det äntligen dags för middag! Helt ärligt är det värt att hänga med på resor till Naivasha enbart för att man får äta på restaurangen där, de har de godaste pizzorna som jag smakat i Kenya! Dessutom är det otroligt mysigt där tillsammans med alla djur haha. 

Jag och Alexandra gick och la oss tidigt men mycket sömn blev det inte, i alla fall inte för min del. Fåglar, Apor och flodhästar skriker nämligen något ofantligt på natten just vid detta campet. Ibland trodde jag även enna gången att en flodhäst stod mitt utanför tältet. Lite läskigt kanske, man skulle det vara farligt hade man ju inte fått campa där. 

Runt halv sju gick vi upp i morse för att kolla på soluppgången. Efter det åt vi en god frukost och sen åkte vi tillbaka till internatet och Nairobi. 

Eftersom vi kom hem ganska tidigt har man hunnit med diverse saker idag, jag har till exempel legat och solat några timmar, inte för att man får någon färg i Nairobi men varmt och skönt var det i alla fall. Jag har hunnit plugga en del och är äntligen klar med ett svenska tal och biologin går framåt den med. Är ganska irriterad på vissa lärare just nu, antingen för att de bedömer slaviskt efter skolverkets omöjliga betygssystem eller för att läraren sätter dubbelt så höga krav på mig jämfört med andra (känns det som). Men, men, sånt är livet och i grund och botten tycker jag faktiskt väldigt bra om mina lärare här och kommer sakna många av dom väldigt mycket. Men skolan suger fortfarande ibland. 

 

Eftersom lata jag inte orkade släpa på min ''stora'' kamera så fick min lilla digitalkamera komma med istället, så bilderna är väl inte de bästa denna gången. 

Ni får ha det så bra! Kram!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas