NathaliePettersson

Masai Mara!!!

Hejsan!

I helgen var det ännu en gång dags att åka ut på äventyr! En resa som längtats efter länge stod på tur tillsammans me dbästa boardingvärden Marie, vi skulle åka till Masai Mara! 

Efter att ha skrivit natioenllt prov i engelska var det dags att packa in oss i bussarna och åka iväg. Denna gången åkte vi i små bussar precis som vi gjorde till Ol Pejeta. Det tycker jag är mycket bättre jämfört med att åka på safari i skora overlanders eftersom man kommer mycket närmare med små safaribussar. I min buss satt Jag, Agnes, Johanna, Ida,  Alexandra, Simon, Elmer och idrottlärare Johnny som inte fick plats någon annan stans haha. Resan tog som vanligt sin lilla tid men med bra musik i lurarna och Kenyas landskap känns det inte så tråkigt. jag älskar ju faktiskt att åka buss, något som jag lärt mig tycka om detta året.

När vi äntligen kom fram fixade vi parkavgifter osv innan en eftermiddags drive. Det första vi ser är Zebror, vilket alltid är kul i och för sig men det är inget speciellt. Dock kanske vi borde sätt det som något speciellt den här gången då vi efter de första zebrorna knappt såg några alls. Antagigen beror det på att de vandrar och inte befann sig i Masai Marai just vid denna tidpunken. 

Efter zebrorna började en fruktansvärd tur som hängde med oss hela resan. Lejon!! Vi såg så mycket lejon under helgen som var, båda små små ungar, stora, mäktiga hanar och vaktande mammor. Har aldrig haft sånna lejonupplevelser som vi hade denna helgen. Wow, vilka djur. 

Under dag nummer två åkte vi dessutom en snabbis till Serengeti vilket är samma park fast på den tanzanianska sidan, så nu har jag varit i alla östafrikas länder :)

Något som vi dessutom hade väldigt tur med var elefanter! Och jag som verkligen älskar elefanter hade inget att klaga på. De fina, ståtliga, mäktiga, häftiga varelserna är verkligen mitt favoritdjur på savannen. Några visa ord från Idas Jacka, självklart Toiad och självklart den bästa engelskan som finns <3Man kan ju undra vad som försigår här...Måste tillägga att jag fick låna ett objektiv av världens bästa Hanna under resan och därför är mina bilder bättre än någonsin. 

Ni får ha det så bra, Kram!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas