NathaliePettersson

Sista veckan i Kenya

Hej!

Sista veckan i Kenya har varit händelserik och omtumlande, här är ett axplock från veckan som gått.

Förra helgen, alltså sista vanliga helgen åkte en litet gäng på en sista safari i Nakuru.Vi var totalt 6 personer så vi fick plats i den lilla gröna bussen vilket var najs för den kan man öppna taket på. Vi såg tyvärr inte särskilt mycket djur men någon noshörning här och där, badande bufflar och massa flamingos bjöds det på. 

 

I måndags hade jag mitt sista kemiprov NÅGONSIN!! Tänk, jag är helt klar med helvetesämnet för alltid, jag är så lycklig. I alla fall betydde det också att jag var klar med allt i skolan, och därmed också klar med 2an, sjukt..

I onsdags åkte hela gymnasiet och boardingen på en sista camping. Vi åkte till det kallaste stället i hela Kenya, antagligen för att förbereda alla på Svea rike. Kvällen blev mysig med sång och snack vid elden och mina kläder luktar rök än. På torsdagen var det dags för en liten promenad aka löptur för mitt lag (elitlaget) (vet, jag platsar perfekt…). Under turen fick vi göra lite uppdrag såsom att bada i lera (jag, Maja och Tommy var de ända som gjorde det), eller att spräcka ballonger. Det var kul men det var riktigt kallt. På eftermiddagen var det dags för lite andra aktiviteter. De flesta tror jag spelade paint ball, man jag och några andra valde att åka Zipline! Det var ascoolt och väldigt roligt. Jag trodde att det skulle vara mer adrenalin-känsla men det var bara härligt och så så fint att kolla ut över dalen som man åkte över! Har tyvärr inga bilder från det, men Astrid har så kanske lägger upp senare i veckan.

Efter det åkte vi hem till internatet igen. Under bussresan hem råkade vi komma bakom en helvetes koriandertraktor. Trodde att jag skulle spy, men det gjorde jag inte :). På torsdag kväll drog jag och Ellen en sista gång till Masaimarknaden för att köpa lite presenter och så vidare och sen avslutade vi kvällen med middag på Art.

FREDAG!! Den stora dagen, i alla fall för treorna för de tog STUDENTEN!! Det var en helt magisk dag, även om jag inte var en av de lyckliga som fick sluta skolan. På lunchen var finaste Elmer och Julia toastmasters och de gjorde ett fantastiskt jobb. Det blev teambuilding för boardingvärdarna, sång från Ellen, Simon, Calle, Teo, Kim och Tommy, världsrekord i dabbing av Clara och tal från bästaste Filippa och mange. En riktigt bra lunch.

Sen blev det ett fyhelvetes gråtande i en klamring innan alla drog ut och förkrökade innan middagen. Vi stannade dock kvar på internatet för ett sista dopp i poolen, lite packning och chill. 

Och sen kom då middagen. Det var koriander i all mat så åt inte så mycket men middagen var ändå väldigt bra för den bestod av så mycket mer än bara mat. Exempelvis efterrätt och lambo. Olli, Joel och Emma gjorde dessutom ett väldigt bra jobb som toastmasters. Studentvideos visades upp, föräldrarna höll tal och allt var asbra. Efter middagen drog vi  iväg till Que Pasa för fest! Och det var askul. Alla var med och det var en av de roligaste kvällarna i mitt liv. Wow. Jag och Johanna drog också vidare till en hemmafest i Karen och fortsatte festen där tills att vi kom hem igen vid 4-tiden. 

I lördags vaknade alla upp och vissa mådde bättre än andra kan man väl säga. Vi tog en sista fika på art och sen var det också dags att packa. Det sög att säga hejdå till alla och jag tog med säkerhet priset som årets lipsill. Runt nio på kvällen började jag packa på riktigt och sen var det bara några timmar kvar tills man skulle säga hejdå till resten av internatet dvs Tilan, Carmen, Hillevi och Joel. 

Och nu är det måndag och jag sitter i lägenheten i Lerum. Är sextusen-någonting från det jag kallat hem i 10 månader och jag vill inget mer än att åka tillbaka. Fuck vad jobbigt detta är. Vi får väl se vad som händer med bloggisen, kanske skriver jag mer, kanske inte. Tills vidare, lev life och ha det bäst. 

5 juni 2017 12:37 | Kenya |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas