NathaliePettersson

Soysambu Conservancy

Hejsan!

I helgen åkte vi ännu en gång på safari! och denna gången såg schemat lite annorlunda ut. 

Vi åkte till ett conservancy som heter Soysambu, alltså är det privatägt och ingen national park. I Conservancyt har de bland annat några lejon som man, om man har tur (dvs om maskinerna fungerar), kan tracka. Vi hade tyvärr oturen att maskineriet inte riktigt fungerade. Andra saker vi fick göra var att leta efter snaror och ta bort dem, tjuvjägare har man ju hört om och förstått vilket stort problem det är men det var annorlunda att se det på riktigt, att folk faktiskt sätter ut fällor för djuren, det är så hemskt. Bland det första vi fick se när vi började vandra var en död zebra som fastnat i en snara, usch och fy, hur man kan vilja göra såhär mot en djur!

Vi fick även en del gamedrive, mest bland zebror och impalas men sittande uppe på safaribilens tak blir all safari bra, oavsett utsikt eller djur. Dessutom fick vi gå upp för ett ''berg'' som mer såg ut som en kulle, detta gjorde dock inget då utsikten uppe från ''berget'' ändå var helt magisk. Påväg till kullen fick vi också se kameler, vilket var kul för jag har aldrig sätt kameler på det sätter förut, riktigt häftiga djur.

Vad som också var överraskande bra denna helg var campet och tätningen. Det fanns underbara duschar där man kunde duscha under Kenyas fantastiska stjärnhimmel med varmt vatten! aah, livet. Gänget hade också en väldigt mysig stund liggandes uppe på skolbussens tak och kollade på stjärnorna och pratade om allt mellan himmel och jord. Som många vet har jag kommit på att tätning inte riktig är min grej, det är kallt, smutsigt och luktar oftast äckligt. Men denna tältnatten var otroligt nog en riktigt riktigt bra natt. främst för att jag inte frös, vilket är typ första gången i hela mitt liv. Detta gav mig både energi för nästkommande dag samt hopp om att min sovsäck kanske inte är så dålig och kall som jag trott förut. 

Jag älskar Kenya och jag älskar att åka på safarihelg. Jag älskar att åka buss genom detta land som ger mig så mycket, landet som är fullt med kontraster. Landet som på helgerna ger mig energi till skolveckan som väntar. 

Kwaheri! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas