NathaliePettersson

UTAM och en mindre bra dag

Hej Hej!

Idag är det måndag vilket betyder ny skolvecka och nytt plugg. Men igår var det inte måndag utan då var det söndag och trots vi var trötta sedan Hell's Gate åkte vi iväg några stycken på kvällen för att gå på en festival här i Kenya som heter UTAM. Det var en liten men mysig festival som uppmärksammade elefanternas situation  och gjorde välgörenhet för att stoppa bland annat tjuvskytte. Stället var litet, man satt på små hökullar men det var definitivt väldigt mysigt och fint. Överallt fanns det positiva texter såsom ''you are VIP'' och när det blev mörkt tändes ljusslingor över publiken. De som spelade där var också väldigt bra och väldigt speciella. När en kille stod på scen dansade alla i en ring framför, sedan kom en kvinna som berätta en saga samtidigt som alla satt framför henne, den siste vi såg innan vi tog taxin hem var den bästa tyckte jag. Det var en blind man som var otrolig på att spela gitarr och hade härlig musik också. 

En lite mindre rolig grej jag fick reda på igår var att mina två aktiviteter jag taggat mest inför är på samma dag. Fotbollen som jag taggat upp för sedan jag fick reda på att jag kommit in och akrobatiken som jag blev totalt dökär i krockar då båda är på tisdagar. Helt enkelt får jag bara vara med på akrobatiken nu den första perioden i alla fall vilket känns tråkigt. Igår blev jag väldigt nere på grund av detta men men vad ska man göra? Dessutom är det inga matcher nu för tjejerna innan jul (om jag nu platsar så jag får spela haha, annars är jag gladeligen bänkvärmare). Jag står för tillfället uppe på löpningen just nu med men känner mig verkligen inte jättesugen på den. Jag vill egentligen jättegärna köra, dels för att träna upp en icke existerande kondition men också för att få chansen att löpa lite på andra ställen än runt på impala-banan. Dessutom känns det inte så schysst mot de andra som är med på löpningen då jag vet att alla de är supertränade och skulle behöva vänta på mig. En rolig sak som hände på tal om fotboll handlar om killarnas fotbollsmatch som de hade idag. Eller egentligen handlar det om när de kom tillbaka för mitt under måndagsmötet kommer nästan alla fotbollskillarna springandes och hoppar nakna ner i poolen. Boarding-magnus blev svinsur vilket man dock kan förstå då det enligt kenyansk kultur är helt oacceptabelt. Den roliga situationen resulterade i ett surt mejl där ''minimum på kulturell intelligens'' påpekades. 

Idag har det allmänt varit en ganska dålig och tråkig dag. En dag som började bra med gänget som gick till impala 06:45, och en hurtig Nathalie som sprang istället för att gå förvandlades till en dag med ont i magen och dåligt humör. Har haft kramper sedan fysiken i morse och kan i perioder knappt gå. På engelska lektionen idag då vi skulle gå runt för att prata med den kenyanska personalen om den kenyanska skolan kunde jag knappt stå på mina ben. Sedan har vädret varit riktigt dåligt hela dagen, usch jag blir så påverkad av vädret och jag tycker inte om det. Nä usch snart är denna dagen över och imorgon får man hoppas på att en kan gå igen så att man kan vara med på akrobatiken. Nu ska jag fortsätta plugga.

Saknar er alla lite extra idag, hejdå!

5 september 2016 18:46 | Kenya |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas