NathaliePettersson

Masai Mara pt.2

Supa supa!

Vilket betyder hej på Maasai, och är passande eftersom vi i söndags bland annat besökte Maasaibyn Manyatta Village. Men innan vi gjorde det var vi ute på en fem timmars lång gamedrive. Vi såg massa coola djur, vissa sov (eftersom vi åkte 06:00) och jag var nära på att svimma innan jag helt däckade av näringsbrist ish. 

Söndagsmorgonen började alltså med väckning 05:30 för att direkt sätta oss i bussarna och åka ut på safari. Till en början mådde jag riktigt bra, bara lite illamående, sedan dess gick det upp och ner. Men om en, istället för att berätta om ens sjukliga tillstånd, berätta om alla djur vi såg så fick vi på söndagmorgonen komma riktigt nära elefanter! Vilket verkligen är mitt favoritdjur på savannen, så fina och fantastiska djur! 

 Vi fick desstuom se en riktigt fin soluppgång och ni kan ju gissa vem som i extas över att få se solen igen (efter regnet kvällen innan) tog tiotusen tals bilder. 

Annat en elefanter och solen såg vi när folk åkte upp i varmluftsballonger, det var coolt, något jag mer än gärna skulle vilja göra någon gång i mitt liv!

Djur såg vi ju faktiskt också på våran gamedrive 

Morgonens gamedrive var trots allt väldigt bra.

När vi 2 timmar försenade kom tillbaka till campet fick vi äntligen äta frukost! Någon timme senare du vi hunnit äta och borsta tänderna var det dags att bege sig av igen, denna gången till en Maasai by. Även om jag vid denna tiden inte alls mådde okej så är jag ändå väldigt glad över att jag hängde med. Det var både roligt och intressant, visst kändes det ibland lite turistanpassat, men mycket var väldigt häftigt att se. Vi fick bland annat veta att den masaien som hoppar högst får flest flickvänner, den ledande hade för tillfället 17 st (om man ska våga lita på hans uttalande). Dessutom fick vi reda på att de två till tre gånger i veckan dricker koblod och att deras kost enbart består av kött, mjölk och blod, mums. Vi fick se hur de bodde och de visade oss deras olika maasaidanser, vi blev kallade tjocka på grund av att vi inte drack koblod som de gjorde och sedan var det dags för oss att spendera våra pengar i deras ''turistshop''. Lite turistigt sådär. Samtidigt som det var väldigt kul och intressant att få se och höra kändes det konstigt, så annorlunda. En för mig helt absurd kvinnosyn och mat  som jag vet att jag aldrig skulle klara mig på. Samtidigt måste man sätta det i perpektivet att dessa människor lever såhär, och att vårt sätt att leva i väst inte nödvändligtvis är det rätta sättet att leva. Det var rätt och slätt häftigt att se men också ovanligt och tankefrämjande. 

Vi fick också hälsa på Maasaibarnen, de fick leka lite med min kamera och vi fick kort på ursöta barn.

Efter Maasibyn var det ännu en gång dags för att snabbt ta sig hem, äta och sedan åka ut på dagens andra gamedrive. 

Denna gången såg vi lite fler djur, bland annat såg vi massa flodhästar men dagens höjdpunkt blev dagens andra leopard! Tidigare samma morgon hade några av gänget haft tur att se en till leopard snabbt springa iväg in i en buske, men denna gången fick vi alla se. I en liten dunge låg det ett ensamt stort kattdjur. Jag trodde faktiskt inte chanserna var så stor att få se leopard eftersom man hört folk som varit i Kenya i flera år och inte sett en ända, så detta fick oss alla på bättre humör. Om man jämför mina bilder på leoparden med andras bilder är mina nog det värsta jag sätt, men man ser att det är en leopart!!

Resten av gamedriven fick vi se massa massa massa gnuer, flertalet olika slags gaseller, någon giraff här och där, ganska många bufflar, schakaler, pumbas, hyenor och i mörkret när vi åkte hemmåt en liten söt elefant. Som vanligt blev vi sena hem till middagen, men vad gör det när vi är i Kenya? Pole pole bara, ta det lugnt.

Väl hemma vid campet började det regna, igen... Jag vet inte riktigt vad oddsen är att det regnar i Masai Mara med någon sa att det regnar mer sällan där in i Nairobi och på mina en så länge 45 dagar har det väl regnat kanske 4-5 gånger. Så småningom slutade det regna och folket började samla sig kring älden. Plötligt hör vi skrik och stoj, och vips kommer Maasaierna in hoppande kring älden och dansar en av danserna de visade oss tidigare samma dag. Väldigt roligt men smått läskigt också. 

Ett bra slut på dagen som kanske inte började lika bra. Dagen därpå skulle vi få ännu mer safari innan vi tillslut begav oss hem till Nairobi igen, men om måndagen kommer någon annan gång. 

Lala salama! <3

29 september 2016 17:12 | Kenya |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas