NathaliePettersson

Masai Mara pt. 1

Jambo!

I helgen var vi som sagt i national parken Masai Mara och vi har bland annat skumpat runt 40 timmar i buss och sätt massa massa djur! Häftigt var ordet! Eftersom jag har enormt mycket att skriva om denna helgen tänker jag att jag delar upp inlägget om masai mara i tre delar, en för varje dag vi var där.

I lördags morgon väcktes hela internatet av att Tilan gick runt och ringde i någon klocka. Åven om det inte var världens roligaste uppvaknade var en både glad och som vanligt smått övertaggad på den (som de sa) 7 timmars långa bussresa som låg framför oss (men som egentligen tog närmare 9). 07:00 lämnade de stora ombyggda bussarna internatet och Nairobi med 90 ungdomar i.

På vägen gjorde vi kanske lite för många toastopp vilket försenade oss rejält men den ändå som hängde läpp över det var läraren/fågelskådaren/dåliga skämtaren Per. Vi andra hittade på massa roliga saker att göra på vägen. Vi lyssnade på jättebra musik, hängde ut genom fönstret, lekte busslekar, chillade och en käkade allt snacks en hade med sig (jag). Vissa tog sovandet till en ny nivå och la sig på golvet, riktigt bekvämt att få sträcka ut kroppen. Sammanfattningsvis åkte jag i en jättehärlig buss vägen till masai mara och det kändes inte alls som att vi nästan åkte i 9 timmar. 

När vi äntligen kom fram till gaten till parken var det dock skönt att få gå ut och sträcka lite på benen. Härligt var det att vara framme så att säga. På grund av vår sena ankomst åkte vi på vår första game drive direkt istället för att först åka till campet. Det var ganska tråkigt väder med grå himmel och regn då och då men när vi såg de första djuren var det ingen som tänkte så mycket på det. I lördags såg vi mest gaseller och zebror. På långt långt avstånd såg vi också våra första elefanter men tyvärr fick jag inga bra bilder på just de första.

Efter en några timmars game drive ankom vi till campet. En sån lyx vi hade, alla tält var redan uppe och maten var färdig att serveras. Dock började jag må riktigt dåligt efter ungefär halva game driven. Illamående, ont i huvudet och feber, jag kände mig helt borta. Dette resulterade att jag inte åt något vilket jag fick sota för under söndagen istället...

I alla fall efter ett halvhjärtat försök att gå och lägga sig vid 20:30 gick jag upp ovh satte mig vid elden tillsammans med de andra så lite campingfaktor fick man ändå trots regn, kyla och dåligt mående. 

Mycket sömn blev det heller inte denna natten, vaknade nog upp mot tio gånger, ena gången utav att en frös och andra gången av att en svettades. Klockan 05:30 blev vi i alla fall väckta på söndagsmorgonen men mer om söndagen i nästa inlägg

Kwaheri! Lala salama! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas