NathaliePettersson

Hell's Gate

Tjenis penis!

Jag har haft en av de bästa helgerna i mitt liv och wow vad jag mår bra av det här. Vi åkte i lördags morgon till en liten national park vid namn Hell's Gate. Ungefär halva skolan åkte tillsammans med sina mentorsgrupper för att uppleva en helg bland häftiga djur och otroliga landskap. När jag sitter här och skriver har jag svårt att beskriva allt, mitt första ord jag tänker på när jag tänker tillbaka på helgen är bara wow. Jag får inte ner någon bra text. Vi åkte buss ungefär i två timmar dit, påläggen stannade vi vid en utsiktsplats över ''Rift Valley'' och där var Nathalie lycklig. Man såg så mycket, man såg så långt. Det kändes nästan som att flyga när man stod på kanten mellan utsiktsplatsen och ett fall på ungefär 30 meter. Där hade jag kunnat stanna för alltid...

såhär såg det ut när man...

...Försöker ta en sån här bild

Här tror Nathalie att hon flyger (tönt haha) (hoppas det kliar i era ben nu mamma och pappa <33) 

bilderna ovan har proffsfotografen Astrid tagit så cred till henne <3

Men efter en stund var det dags att åka vidare och efter en lång åktur (dock fantastisk) samt en lång väntan utanför ingången till national parken kom vi fram till vårt camp. Naturarna, Ekonomerna och ettorna hade var sitt camp men vårt var såklart bäst (inte en blekaste aning hur det såg ut på de andra campen). Vi hade i alla fall en helt underbar utsikt plus att vi hade rinnande vatten och riktig toalett (ett hål i marken=lyx). Lördags förmiddagen tillbringades först genom att sätta upp tält och laga lunch för att sedan gå ut en promenad i parken. Hell's Gate är en lite speciell park eftersom man får gå och cykla fritt i parken, man måste alltså inte sitta i bil/buss när man är i parken. Varför man får detta är för att det inte finns några kattdjur i hela Hell's Gate som kan äta upp en när man går runt och uppskattar världen. Vi såg zebror, bufflar, impalas, pumbas, thomson, någon annan slags antilop och två giraffer (!!!) (fick dock ingen bild på girafferna eftersom den ena var väldigt liten och stod väldigt långt bort och den andra sågs när vi hade åkt ut ur parken på söndagen). Jag var mins lika fascinerad utav det otroliga landskapet och naturen som jag var av alla djur!

På kvällen lagade vi mat och sedan stod/satt vi kring elden och pratade och myste. (detta resulterade att alla mina kläder fick med sig en odör av röklukt eftersom jag nästintill satt i röken eftersom det var där värmen kom)(som vanligt frös jag en del under denna helg). Trötta gick vi senare och la oss och för min del invigde jag min sovsäck! Och vet ni vad! Jag frös inte under natten!!! (dock var jag inte så värst varm heller så kommer ju antagligen dö av kyla när vi ska upp för mount Kenya) 

05:50 dagen efter gick jag upp för att kolla på soluppgången (de flesta hade gått upp tidigare för att se från när det var alldeles becksvart). Och ännu en gång; WOW. Det var fantastiskt! 

Därefter åt vi en riktigt god frukost, helt seriöst var detta nog den godaste frukosten jag ätit här i Kenya än så länge, kanske var det platsen vi åt den på som gjorde det men gott smakade det i vilket fall som helst! Efter att vi sedan packat ihop bar vi oss iväg ännu en gång med bussen och nu skulle vi till ett ställe där vi kunde bada i svavelluktande varma (halvvarma) källor! Det var på vägen dit som vi också såg vår första giraff. Det var så fint där och väldigt coolt att bada där. Visst luktade det lite illa och så varmt som jag trodde det skulle vara var det tyvärr inte. Men jag frös inte (utom när vi efteråt skulle duscha i kallvatten-duschar) och man blev väldigt len i hela huden efter att man badat där. Mycket coolt tyckte jag. 

Och sen åkte vi hem. Smutsig, trött, hungrig och superlycklig satt i alla fall jag påläggen hem och lyssnade på musik samtidigt som jag kollade tillbaka på alla bilder en tagit under helgen. Detta var en av mina bästa helger och jag kan inte låta bli att le när jag tänker på att detta bara var första gången. Fler safaris, och fler äventyr kommer det att bli.

Från en sak till en annan så måste jag säga hejdå nu för snart ska jag ha fysik. 

Ha en toppenbra dag alla!!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas