NathaliePettersson

Helgen -Jag pussade en giraff!

Hej allesammans! 

Ännu en bra helg här i Nairobi är förbi, men oj vad bra denna helgen var. Känns som att helgerna här bara blir bättre och bättre, och jag tror verkligen att nästa helg kommer att nå upp till förväntningarna eftersom vi då ska till Masai Mara!

Men i alla fall, i fredags var det många som gick ut och åt och hade det trevligt. Vi stannade dock hemma, vi hade köpt bakingredienser så en stund efter middagen paxade vi boardingköket och satte igång med bakningen. Jag var med och bakade kakor och några andra bakade kladdkaka. Om man bortser från att vi (mest jag) var nära på att förstöra en ugn och att vissa av kakorna råkade hamna i vasken så gick det över förväntan. Även om det kanske inte var det godaste jag ätit så var det väldigt mysigt och kul. När kakorna och kladdkakan var klara gjorde vi om biblioteket till en minibio och satte på Divergent. Så där låg vi och kollade på film samtidigt som vi smaskade på det vi hade bakat, en mycket mysig fredagkväll helt enkelt. 

Eftersom alla mentorsgrupper utom Naturtvåorna har fått åka till Elephant Orphanage och Giraffe center tog vi i lördags saken i våra egna händer, beställde en taxi och åkte runt till dessa platser själva. Efter en hastig frukost började vår utflykt med Elephant Orphanage som första stopp. Detta är ett barnhem för elefantbarn som på något sätt blivit föräldralösa, ofta på grund utav tjuvskytte. Oftast brukar jag inte tycka om att stödja ställen där djuren är inhägnade men detta stället jobbar verkligen för elefanternas bästa. De tar hand om de föräldralösa elefanterna tills dess att de är gamla nog att klara sig själva och sedan släpps de ut till ett liv i det vilda igen. Personligen så älskar jag elefanter och dog lite när man fick se dem, detta resulterade i många många kort... 

När vi var påväg tillbaka till John (vår, världens bästa, taxichaufför) mötte vi en liten giraff! Så coolt och ståtligt djur verkligen och häftigt att se den så nära!

Nästa stopp på våran utflykt blev ett ställe som heter Matbronze. Där åt vi lunch, för mig blev det en ciabatta med ost, tomat och pesto och en cola! Sedan flera dagar hade jag varit så sugen på en kall cola i glasflaska så när den och maten kom in var jag inte mindre än överlycklig. På detta stället fanns också en konstutställning och världens finaste badrum så efter maten hängde vi med våra kameror på toaletten haha.

Nu var det dags att få se ännu fler giraffer för nu åkte vi till giraffe center. På detta stället kommer girafferna till ett ställe när de är sugna på något annat än bara blad och blir av turister matade med pellets. Dessa giraffer har det också väldigt bra, de har ett väldigt stort område och pengarna som stället får in går till att skydda girafferna. Man fick mata och pussa på girafferna och de var hur söta som helst! En väldigt rolig och häftig upplevelse! Sista stoppet för dagen var Kazuri. Det är en pärl- och keramikfabrik där 200 kvinnor jobbar. De gör verkligen superfina saker och jag är helt säker på att du mormor kommer älska det stället när ni kommer ner! Jag tog tyvärr inga bilder därifrån men fint var det!

På lördagskvällen hängde jag med Wilma, Vilma, Johanna, Mathilda, Hillevi, Alexander, Leo och Hanna ut till Urban Eatery. En väldigt fin resturang som serverar väldigt god mat. Själv åt jag bara efterrätt, ''Mexican fried icecream, och omg vad gott det var! Igår det vill säga i söndags hängde jag på internatet. Jag solade och badade. Jag pluggade lite och sedan var jag också med några från tjejernas fotbollslag och tränade fotboll. Jag vill egentligen jättegärna vara med i fotbollslaget och det suger att det krockar med akrobatiken, men nästa period så bara måste jag bara vara med!  

Nu måste jag sätta igång med att plugga lite innan fysiken börjar! Hoppas allt är bra där hemma! 

Ha det superbra! 

19 september 2016 08:45 | Kenya |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas