NathaliePettersson

Savage Wilderness -Jag hoppade bungee jump!!!

Hejsan Svejsans allihopa! 

Wow vilken helg som precis flög förbi!

Tidigt i lördags morse åkte två bussar från skolan med 28 trötta men ändå spända elever till Savage wilderness! Detta är en äventyr-och adrenalin anläggning där man kan göra otaliga häftiga saker. Det tog ungefär två timmar dit för att transporteras från Nairobis 1800 meters höjd till campet som låg ungefär 1000 meter över havet. Höjden är nämligen betydelsefullt eftersom bara några hundra meter verkligen gjorde skillnad i temperatur, det var så bra väder och så varmt i Sagana där campet låg. Något lite småroligt var att vår guide Lexi (som förresten var helt underbar) berättade för oss att vi hade en lång resa framför oss innan vi satte oss i bussarna, vi skulle åka hela två timmar buss. Vi, som är väldigt vana bussåkare efter masai mara helgen bara skrattade. 

Väl framme vid campet välkomnades vi med underbart väder, kenyansk saft och det höga bungee tornet som vissa av oss (bla jag) redan samma dag skulle kasta sig ner för. Campet var långt över förväntan. Vi som första hade trott att vi skulle sova i tält blev överlyckliga när vi insåg att vi skulle få sova i riktiga stugor som var så fina och fräscha. Vi hade till och med tillgång till badrum med riktigt fräsch toalett, hur lyxigt? Nathalie var mycket glad. För att göra rummet ännu mer mysigt flyttade jag, Alexandra, Ida, Julia och Hanna ihop ett flertall sängar och sov tillsammans allesammans i en jättesäng. Trångt,varmt men väldigt mysigt. 

 

Eftersom schemat redan sen innan var klart var vår första aktivitet inte så adrenalinfylld. vi skulle nämligen göra några samarbetsövningar och lekar. Kul var det, vi fick bland annat ta oss upp för en tre meters hög stenvägg med bara varandra till hjälp och skvätta lite vatten på varandra. Efter det blev det lunch, och efter det var det dags för de riktiga aktiviteterna. Det första jag gjorde för att värma upp inför bungee jumpet var klättring. Jag har klättrat några gånger i mitt liv och tycker det är superkul, både ute på riktiga berg och på klättervägg. Här fanns det en klättervägg som var runt 15 meter hög utomhus. Något nytt som klättringen gav mig var att vi fick hjälpa till att säkra, roligt att lära sig något nytt! 

Efter en stunds klättring kommer bästa Lexi och säger till att bungee-killen kommit och det var dags att gå bort till bungee tornet. Om jag någonsin varit så nervös som jag var nu vet jag inte men något jag vet är att jag var tiotusen gånger så nervös väl uppe på tornet. Lisa skulle hoppa först och jag skulle hoppa efter henne, sen skulle resten av gänget också hoppa. Vi fick ta på oss var sin sele, väga oss och sen börja klättra. Inte många sekunder efter Lisa började klättra skulle jag börja. Steg för steg tog jag mig upp, ibland var jag tvungen att stanna och pusta, kolla på utsikten för att sedan fortsätta klättra upp. Det var så himla jobbigt fysiskt att klättra upp för stegen, kanske för att kroppen förberedde sig, kanske för att jag helt enkelt bara är i dålig fysiskt form. När man klättrat upp för 60 meter var det dags att från stegen hoppa till en korg varifrån man sedan hoppade ner från. Ett litet skutt sisådär 60 meter upp i luften och sedan var man över på andra sidan. Utsikten uppe på tornet var fantastisk, man såg till och med (inte jag, jag var för nervös) Mount Kenya som jag för hoppningsiv kommer bestiga nästa år. De förklarade hur man skulle göra och Lisa och jag lyssnade, de spände fast Lisa som under hela tiden var väldigt lugn och efter ett smått svekande så hade Lisa hoppat. 

Nu var det alltså min tur. Inte för att det är på något sätt normalt att slänga sig ut för ett 60 meters fall men nu i efterhand tycker jag att jag var lite för nervös. Jag tänkte helt enkelt för mycket på det. Efter några tårar och  några djupa andetag öppnade bungee-killen grinden. One, Two, Three. 

 

Föreställ dig att du flyger, du känner inte en ända kroppsdel av din kropp men du känner alla känslor som går att känna på en och samma gång. Detta är det mest fantastiska och häftigaste jag gjort, det är den bästa adrenalin kick som jag upplevt och jag vill så så så gärna göra om det. Gärna så snart som möjligt. Det går inte att beskriva känslorna som man upplever när man kastar sig ut, när repet sedan gör så man hoppar upp igen, så att man får flyga lite till. Detta var det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag hoppade helt enkelt bungee jump, bockade av en grej på min så kallade bucket list. Det var inte sista gången jag gjorde detta må jag säga. Efter mig var det såklart massa andra som hoppade, vi höll på och hoppa ända tills det nästan började bli mörkt. 

 

 

Resten av dagen spenderades kring en äld. Vi satt och prata ända tills myggen och sömnigheten störde oss för mycket då vi gick och la oss. Denna natten sov jag extra gott (även om mina sängkamrater tydligen väcktes av mig mitt i natten som hade en mardröm, något jag inte alls kommer ihåg haha) Jag somnade med ett leende på läpparna med känslorna från dagens alla upplevelser och känslor i kroppen. 

 Söndag. Idag skulle det bli river rafting! Man åker alltså med en gummibåt på en flod och åker ner för massa vattenfall. Det var roligt, väldigt väldigt roligt och jag vill väldigt gärna göra om det. Vi åkte fem i varje båt plus en ledare som var kunnig så att säga. Våran ledare hade tydligen riverraftat här varje dag i 25 år, vilket märktes eftersom han var väldigt bra och försklarade precis vad som skulle hända om vi gjorde en viss sak. Det var får mig lite svårt med alla kommadon, dels eftersom min engelska inte är den bästa, dels för att jag inte kan skillnaden på höger och vänster. 

Vet ni vad som mer hände under riverraftingen, alla, inklusive mig, brände sig. Så på eftermiddagen gick alla runt med shortsbränna och bonnabränna. Någon som på de flesta fortfarande sitter kvar, dock inte på mig som tur är. 

 

Söndagseftermiddagen spenderades lite som gårdagen. Jag provade på lite SUP (stand up paddeling) och några som inte han hoppa dagen innan hoppade idag. Efter det var det dags att packa ihop våra saker och åka hem. Denna helgen har varit en av de absolut bästa här i Kenya, allt var verkligen så bra och de som inte hängde med missade verkligen något. Om du som läser detta någon gång på chansen att hoppa bungee tycker jag verkligen att du ska ta den eftersom det var det bästa jag gjort i hela mitt liv. Så himla häftigt, det var episkt. Rekommenderar starkt. 

Sammanfattningsvis vill jag säga att denna helgen var episk. Mer behövs inte säga. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas