NathaliePettersson

Masai Mara pt. 3

Jambo!

Efter två dagar med bussåkande, safari och masaaidanser var det dags för vår sista gamedrive för denna gången. Precis som på söndagen åkte bussarna vid 6.00 och idag var målet att försöka se lejon eftersom vi inte hade sätt det ännu. Vi åkte och åkte och åkte, vi såg massa djur och kom bland annat väldigt nära några fina giraffer men inga lejon syntes till. Ännu en fin soluppgång fick vi även se denna dagen vilket jag tror ingen hängde läpp för.

Då och då kom vi fram till ställen där massa bilar och safaribussar stod och trängdes. Vi trodde såklart att det var lejon varje gång och varje gång blev vi lika besvikna på flocken gamar vi såg ett antal gånger. En av dessa gånger blev vi dock inte alls besvikna då vi lyckades komma riktigt nära en gepard vilket betydde att vi nu hade sätt två geparder (den ena dagen innan på väldigt långt avstånd) och vissa av oss två leoparder! 

 

Efter ett kanske lite för snabbt stop vid geparden åkte vi vidare på vårt uppdrag att försöka hitta lejon. Fram och tillbaka hit och dit åkte vi och till slut gav vi upp och började åka hem igen. Men just då ser Vendela något vitt som rör sig. Någon tog kort för att sedan zooma och se vad det är, andra kollade uppspelta i kikare för där var de, de efterlängtade lejonen! Och det var massor av dem, tror vi såg 7-8 stycken! Efter en lång paus för fotande och tittade kunde vi (som vanligt ca två timmar sena) åka tillbaka till campet med vetskapen att vi sätt 4 av the big five på bara denna resan! Nu har jag bara noshörning kvar vilket jag hoppas få se i Nairobi National park som vi ska till i slutet av oktober. 

När vi kom tillbaka till campet en sista gång fick vi först en riktigt god frukost och sedan var det dags att packa ihop våra saker och påbörja färden hem. En lång resa blev det och i vissa stunder mådde man inte alls bra, vissa spydde (vilket jag turligt nog klarade mig ifrån) och vissa mådde bara riktigt dåligt efter en helg i bushen. Trots sjukdom och långa bussfärder var denna resan något otroligt! Riktigt häftigt att se alla djur och härligt att få umgås med fantastiska och hjälpsamma människor!

Gjorde en liten film från helgen, den är långt ifrån bra. Massa andra har gjort så så så mycket finare och bättre filmer men jag gjorde mitt bästa haha och något litet blev det tillslut ändå. Kanske någon tycker det kan vara kul att se i alla fall hihi.

Kwaheri! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas