NathaliePettersson

Update - Dag 87

ocJambo rafiki!

Habari yako? Wewe unakanya nini? Mimi ninajifunza kiwahili. 

''Hej kompis! hur är läget? Vad gör du? Jag pluggar swahili.'' 

Ser det ok ut? Har nämligen mitt första swahiliprov imorgon. Egentligen skulle jag gjort det för en vecka sedan men då var jag sängliggandes assjuk så missade det. Har inte riktigt skrivit om min vardag på länge så känns som att det behövs ett update-inlägg. Som sagt blev jag drabbad av någon magbakterie förra veckan och låg och spydde och hade feber. Det var jobbigt men att ha ont i magen är något som inte längre är något ovanligt här, det är en vana. man vänjer sig, vad ska man göra? 

Innan jag blev sjuk förra veckan höll jag både en engelska redovisning, höll svenska tal och skrev fysikprov. Var påhittigt ganska stolt över mig själv efter mitt svensktal eftersom jag faktiskt klarade det utan större problem. Tycker det är väldigt jobbigt att stå och prata inför publik, framförallt i svenskaklassen eftersom allt man då säger och hur man säger det bedöms. Fick inte alls den responsen jag väntade mig så blev lite missnöjd på grund av det. Svenskan känns ganska jobbig just nu faktiskt, ingenting har riktigt gått min väg och min motivation för hela svenskan är på botten... 

Engelskan å andra sidan känns bättre än någonsin, i alla fall bättre än på länge. Engelska har alltid varit mitt svåra ämne och jag tycker det är svårt här också. Men denna veckan har vi haft samtal i engelskan om ens mål och utveckling och så och efter jag hade haft det så kändes det faktiskt ganska bra. Vi har dessutom börjat läsa en jättebra men hemsk bok i engelskan, riktigt roligt arbetsområde tycker jag! 

Vi läser Desert Flower som handlar om fotomodellen och FN-ambassadören Waris Dirie. Det är en ganska hemsk berättelse om hennes barndom och väg till där hon är idag, om hur det är att leva som nomad i Somaliska öknen, om kvinnoförtryck och kvinnor som tvingas till könsstympning. På svenska heter den ''en blomma i Afrikas öknen'' och finns också som film.

En bok jag verkligen rekommenderar. Är verkligen så glad att vi läser den i skolan så man får läsa lite. Egentligen älskar jag att läsa men det blir nästan aldrig av utom när man har lov och semester eftersom man helt enkelt inte har tid när man går i skolan. Dessutom är den inte övermäktigt svårt på engelska vilket är bra för min del. 

Nu till helgen ska jag för första gången besöka Nairobi National park och förhoppningsvis se noshörning så jag kan pricka av alla i the big five. Ska bli kul med lite safari, även fast jag fick en del nu i helgen. Sedan ska jag och några andra kanske och förhoppningsvis besöka ett barnhem och volontärarbete där lite. Hoppas verkligen att det blir av då sånna möjligheter är en av de stora anledningarna till varför jag ville hit.

Det var lite från mitt håll, nu måste jag jag fortsätta plugga swahili och svenska. Ni får ha de gött! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas