NathaliePettersson

En lugn med bra helg

Jambo! 

Nu i helgen anordnades det ännu en resa till Naivasha men eftersom fokus skulle ligga på klättring och eftersom jag precis var i Naivasha valde jag att stanna hemma. 

Istället har denna regniga helg spenderats på internatet och i Nairobi. I fredags togs det extremt lugnt, men det var så skönt. Efter ett besök på Wale wale och en shoppingtrip på Nakumatt låg jag i min säng och kollade på film. I lördags gjordes heller inte mycket, jag försökte lägga en del tid på plugg men annars mystes det bara inomhus med te tillsammans med de som inte hade åkt till Naivasha. Eftersom middagen i lördags bestod av ''filé'' som kunde ha varit vad som helst så bestämde jag Lovisa, Ida och Hanna att vi skulle beställa pizza från pizza in och mysa i ett internatrum. Efter maten var det dags att för första gången här i Kenya gå på bio. I Nairobi finns det nämligen en IMAX i downtown så på kvällen gick en buss mot IMAXen och den nya Harry Potter-filmen ''fantastic beasts and where to find them''. Innan filmen hann vi dessutom ett stop vid Coldstone som är ett glasställe där man får välja smak och något extra som de blandar i glassen, tex kitkat eller rieces som jag tog. 

Trots att filmen i kenyansk anda började 40 minuter för sent var den väldigt bra. Riktigt bra skådespelare och roligt att den är kopplad till Harry Potter. Hörde att många tyckte det var för lite kopplingar mellan filmen och HP-serien men jag tyckte att det var precis så mycket kopplingar till Harry Potter som man kunde ha utan att göra intrång på världens bästa böcker samt filmer. 

Lördagen var jättebra, en riktigt deg-dag helt enkelt.

I söndags vaknade en halv tolv och fick tag i den sista pannkakan som fanns på buffén. Idag hade jag och några bestämt att vi skulle spela fotboll med barnen från Wale wale så vid två-tiden lämnade vi internatet för att försöka hitta planen som vi skulle spela på. Efter många omvägar och missuppfattningar om vart planen låg mötte Don, killen som håller i fotbollen, oss och tillsammans gick vi dit vi skulle spela. Innan hade vi trott att vi bara skulle lira lite på skoj, men direkt när vi kom dit var det flera lag som hade riktig träning och innan vi började spela hade Don en riktigt jobbig uppvärmning med oss. Lagom till dagens spöregn delades vi in i lag och började spela. Det blev lerigt, och skorna blev så tunga att det blev tungt att springa, men det var så kul! När vi kom hem såg vi ut som riktiga lortgrisar men glada var vi för det hade varit riktigt riktigt roligt. 

Ikväll har jag dessutom min riktiga fotbollsträning med vår tränare och jag skulle ljuga om jag a att jag inte var lite nervös. Jag har ju aldrig spelat fotboll och är absolut inte någon talang på sporten. 

Som sagt så är vi inne i regnperioden på riktigt nu, det regnar nästan konstant och vi alla går runt med en kopp te och fryser. Problem som uppkommer när det regnar är bland annat att man får det mycket svårare att tvätta eftersom tvätten aldrig blir torr om man hänger den utomhus eftersom det obviously regnar, alternativet blir då att hänga inomhus men inne på rummet går det inte att hänga så mycket... Längtar till solen kommer tillbaka... 

Idag är det en månad exakt till att jag ska åka hem över jul, känns sjukt hur snabbt tiden går men ska bli så roligt att få träffa alla er där hemma igen! Saknar er så! 

Ni får ha det så bra! Kwaheri! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas