NathaliePettersson

Donald J. Trump

I Tisdags gick jag och la mig, övertygad om att USA denna natt skulle välja deras första kvinnliga president. 

Tidigt på onsdagsmorgonen gick jag upp, satte mig i Zebra tillsammans med ett tjugotal andra på internatet för att följa valvakan. Och Donald J. Trump leder. Chock. Men okej, det är absolut inte klart än, massa stater kvar. Timme för timme går och tillslut står det klart. Det blev inte förenta staternas första kvinnliga som valdes, det blev Donald J. Trump

Han som vill förbjuda muslimer till att resa in i landet, han som ville bygge en mur för att skilja USA från Mexiko och anklagade alla Mexikaner för att vara våldtäcksmän. Honom har USA röstat fram till att leda landet. Trump som är far till två döttrar, har pratat om kvinnan som ett objekt som man kan göra vad som helst med och sedan skyllt på att det är ''lockerroom talk''. Han som kommenterat kvinnors kroppar, utseende, intellekt och förmågor på ett fruktansvärt diskriminerande och nedvärderande sätt. Honom har USA valt till att bli deras näste president. Mannen som arbetet med affärer hela sitt liv och aldrig haft någon erfarenhet av politik, han som ser det som ''vi'' och ''dom'', han som anses vara en retoriker men till 90% använder sig av personangrepp som argument. Jag förstår inte, mannen som alla skrattade åt för ett år sedan vann valet. 

USA har inte röstat fram Donald J. Trump. Nej. Folket röstade fram Hillary Clinton, hon fick 59 036 741 röster, Trump fick 58 914 866. Folket valde Clinton. Systemet valde Trump. Det är frustrerande. 

Trodde inte detta kunde hända, var verkligen inte beredd på det. Kan fortfarande inte tro det. Hur blev det såhär? Vart är USA, och vart är världen påväg. Det har kommit gratulationer särklit från polska PIS, franska nationella fronten och brittiska UKIP. Partier som har sin bakgrund i nationalism och rasism. Vart är världen påväg? Jag förstår inte, jag vill inte förstå, men USAs nästa president kommer att bli Donald J. Trump. Skämtet som blev till verklighet. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas