NathaliePettersson

Dag 93 - Fotboll, Volleyboll och höstväder

Hejsan!

Snart går vi in i period två av detta läsåret vilket betyder att schemat ändras lite, vi har varit här en tredjedel av vår tid här (gråter) och snart börjar aktiviteterna för två! Och nu kommer jag få spela fotboll! Denna perioden har jag bara haft akrobatik och löpning, nu kommer jag ha akrobatik, löpning och fotboll! Dock så ska jag försöka se om det går att byta från löpningen till volleyboll men vi får se hur det blir med det. Egentligen ville jag spela fotboll redan från period ett men eftersom det krockade med akrobatiken gick inte det. 

Igår hade fotbollstjejerna ett möte som handlade om att våra matchställ kommit och om vårt spelschema. Jag hade turen att idrottslärare Johnny sprang på mig direkt innan mötet och sa att jag gärna fick vara med. Den känslan att bara sitta i ett klassrum och snacka sport med det som kommer bli det där laget som jag saknat så mycket, den var obeskrivlig. Jag blev så peppad av hela stämningen så jag sket i akrobatiken och var med fotbollen istället även fast period två inte börjat än. Jag har aldrig spelat fotboll, men jag vill lära mig. Jag känner mig helt lost på plan, jag har noll kontroll över bollen och inget spelsinne alls. Jag hoppas att alla de duktiga som spelat fotboll hela deras liv kan lära mig i alla fall något under detta året. 

Jag saknar handbollen så mycket. Och fotboll är inte handboll men fotboll är lagsport och handboll är lagsport. Jag saknar lagsport, lagkänsla. Detta kommer verkligen bli så himla kul att få lite lagkänsla och få erfara en ny sport som jag tidigare i mitt liv inte tyckt om alls (men nu tycker jag det är askul). Träningen var så rolig, att få känna lite på boll, få springa lite med avsikt att försvara eller anfalla, att inte bara springa för springandets skull utan för en anledning, det var kul. Att få tips från alla som spelat fotboll tidigare och att få försöka om och om igen. Det var kul.

Vi måste prata lite om våra matchställ också. När vi fick dom kändes det som man var tillbaka på handbollsskolan, de var enorma. Alla hade samma storlek, och eftersom min kropp har en ytterst liten storlek blev denna one-size storleken ljusår från min egen storlek. Ni som vet, vet att jag alltid klagar över att ALLT i matchställs/träningsvästs-väg är för stort, men detta är en helt annan nivå. Tröjan skulle passa en 100kg man som är 2 meter lång. Och shortsen skulle nog kunna passa några av de största människorna på vår planet haha. Skojar inte ens. I jämförelse med mina gamla handbollshorts ser det löjligt ut. Jag bara skrattar. Annars är det inte det finaste matchstället jag sätt i mitt liv, men men sånt är livet, varför klaga på fula matchställ?

HAHAHHAHAHA

Idag var det dessutom volleybollturnering på skolan. Tyvärr så gick Na2 inte så långt i turneringen med enbart 2/6 vinster, men det hindrade inte oss från att gå all in med både matchade kläder och ansiktsmålning. Vi hade ett jättebra lag och alla var sjukt duktiga! Dessutom hade vi en sån bra stämning inom laget, alla peppade på alla och man kände sig verkligen inte utsatt om man gjorde ett misstag. Vi gick in med den inställningen att vi ska ha riktigt kul och göra vårt bästa, vilket resulterade i en superrolig eftermiddag. Vinnarna av turneringen blev lärarna kanske man ska säga också... Grattis till dem... 

Som vanligt tog jag inga kort under turneringen men med Astrids kamera togs det en lagbild vilken jag lånar hit hihi. Tack (som vanligt) Astrid!!

En annan sak jag vill ta upp är att det känns som att det är Sverigehöst här just nu. Det är hemskt!! Jag fryser dag som natt och saknar mina dubbla duntäcken och otaliga kuddar samt de varma filtar på nätterna. Jag går i tjocktröjor och min tjockaste jacka jag tagit med mig och dricker te hela tiden. Regnperioden har kommit igång på riktigt och vädret är riktigt rysligt. Jag kanske inte är i den positionen att jag har rätt att klaga på vädret. Jag befinner mig trots allt några mil nedanför ekvatorn, och i Sverige är det snö. Men det är kallt, och i vanlig ordning går Nathalie runt och fryser. Dessutom har myggorna gått och förökat sig gånger tusen, jag förstår verkligen inte hur det kan vara så mycket mygg som det är just nu! I måndags satt jag uppe och pluggade i Zebra (vilket var en dålig idé eftersom det alltid är mycket mygg där) och jag kunder helt seriöst se minst 10 myggor framför näsan på mig hela tiden. Slog man ihjäl en kom det två nya. Vad som, förutom myggbetten såklart, är så extremt störande med de små krypen är att de liksom flyger in i ögonen på en med mening så lite nu och då får man en liten chock för de kommer från ingenstans och flyger så nära. Nä, usch usch usch för myror. 

Hade också en jättebra mattelektion ikväll. Vi har ju matte på onsdagskvällarna och rent generellt brukar jag tycka om dem stunderna. Man får lugnt sitta och plugga och får hjälp när man behöver det. Idag gick det skit med själva matten för mig. Jag tycker det vi håller på med är jättesvårt och det är så frustrerande att känna att man verkligen inte hänger med, framförallt när man tyckt att allt annat vi gjort har varit både kul och relativt okej svårighetsmässigt. Trots min dåliga insats med talen var det bara en sån mysig stund, vi snackade lite då och då, någon satte sig och spelade på pianot som stod inne i biblioteket idag och så hämtade man kvällis och satt och knapra i sig en kaka. Ett bra slut på en bra dag även om jag inte var så produktiv. 

Ni får ha det så bra allesammans! Hejdå och Godnatt!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas