NathaliePettersson

Amboseli National park

Hejsan svejsan! 

I helgen sattes sig ett bra gäng ännu en gång i de stora overlanders som vi inte åkt i sedan Masai Mara. Målet denna gången var Amboseli national park som är känd för alla sina elefanter! Jag har haft en underbar helg med underbara människor. För första gången bodde vi också på lodge istället för tält vilket jag var väldigt glad över, har under min tid är i Kenya insätt att jag är ovanligt dålig på att tälta. Lodgen var hur fint som helst! Man bodde i ''tält'' stora som hus med riktiga väggar och riktiga sängar, det fanns även ett badrum som till och med var fräscht! Dessutom hade logden en pool och Amboseli bjöd på fint väder så på lördag förmiddag blev det till och med ett dopp och lite solning. Frukosten var också väldigt bra, riktig hotellfrukost med pannkakor och scrambled eggs. Det fanns inget att klaga på helt enkelt. 

Under vår vistelse i Amboseli hann vi åka på två game drives, en på lördag eftermiddag och en tidigt på söndag morgon innan frukost. Det stora i Amboseli är att man ser Kilimanjaro, Afrikas största berg, men tyvärr var det molnig under båda våra gamedrives, alltså har jag en anledning att komma tillbaka. 

I alla fall så såg vi massa elefanter! Och jag älskar elefanter! Absolut mitt favoritdjur på savannen. Dessutom såg vi lejon och lejonungar, vi såg apor och små små apbäbisar, någon giraff  och andra savanndjur såsom gaseller. 

 

Så härlig helg och underbart sätt att fira första advent på! 

Efter en lång bussresa hem fik vi dessutom tacos (!!!!!) till middag och glass till efterrätt, verkligen en behövlig helg. 

Nu ska jag fortsätta plugga, har väldigt mycket i skolan just nu och behöver lägga mycket tid på plugg då jag känner att ingenting riktigt går särskilt bra just nu.

Ni får ha det så bra! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas