NathaliePettersson

Ja, får väl säga hej

Hej

Jag heter Nathalie och i Augusti kommer jag att åka till Nairobi i Kenya för att under ett år studera på 'Svenska skolan i Nairobi'. 

Nu var det gjort. De första meningarna på min blogg, min dagbok under det år som jag har framför mig. Sjukt.

Jag har sedan 14 års ålder slaviskt följt bloggarna ifrån SSN och snart är det faktiskt min tur, kan inte fatta, tror inte jag ens bör fatta, tror jag förstår när jag förstår helt enkelt. Jag har alltså den 22 december 2015 sökt till den svenska skolan i Nairobi som ligger i Kenya. Svar fick jag ca två månader senare den 19 februari kl 14:06. Och då skrev jag i en liten bok jag har: ''Idag är dagen, var dagen, som jag fick mitt antagningsbesked och oj vilka känslor. Det här är sjukt, det här är läskigt, det här är helt underbart. Vad har jag gjort för att förtjäna ett sånt här fantastiskt liv? Hur kommer det sig att den fantastiska lotten hamnade på mig? Jag är så extremt tacksam över allt som mitt liv erbjuder mig för det är så underbart!..'' Ja det är fortfarande mycket känslor, det är fortfarande helt sjukt men också är det så fruktansvärt fantastiskt och UNDERBART. Just nu är det 104 dagar kvar tills jag åker. 104 dagar kvar tills jag flyttar helt enkelt. Hur sjukt är inte det? Igår var det informationsmöte inför nästa år. Det var jättekul att få se några ansikten som man nästa år kommer bo tillsammans med. Det var också kul att träffa Simon och Elmer som jag faktiskt känner lite granna eftersom vi alla kommer ifrån Lerum. 

Denna bloggen kommer helt enkelt handla om mitt år, min resa, om det jag drömt om sedan jag var fjorton, om mitt årskurs två år som jag kommer få uppleva i landet Kenya. Bloggen är väl mest till för min familj och kompisar men den är också till för dig som kanske funderar på att söka nästa eller nästnästa eller nästnästnästa år. Bloggen kommer ju självklart också vara till för mig själv. Just nu och ett tag framåt innan jag åker kommer bloggen förmodligen inte vara så uppdaterad, men ska försöka skriva om lite förberedelser innan jag åker och så. 

Ja, och nu var det alltså gjort, mitt första inlägg på min alldeles egna ''Kenya-blogg'' har kommit till sitt slut, och det känns fortfarande inte som om det är på riktigt. Undrar när det verkligen kommer kännas som om det faktiskt händer och att det är sant att jag ska åka, då ska jag säga till!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas