NathaliePettersson

Ngong Hills!

Jambo Rafiki!

Idag ringde klockan redan vid 06:00, ovanligt tidigt en skoldag när man bor 30 sekunder från skolan. Även fast det var en trött Nathalie som stängde av det tjatande alarmet tog det inte lång tid innan en hade pallrat sig till frukosten, redo för dagens utmaning. För idag var det nämligen så att förberedelse ett inför bestigningen av Mount Kenya stod på schemat. Hela skolan samt några vuxna och några från grundskolan skulle ta sig upp och ner för Ngong hills fyra kullar. Kullarna är inte några små fjuttiga, utan ligger på 2500 m över havet, alltså var jag idag högre upp än Sveriges högsta punkt på Kebnekaise! 

Bussen kom fram till starten halv nio och när en sklev ut ur bussarna fick en verkligen en chock. Det var iskallt! Jag som hade tänkt ta shorts var istället glad över regnjackan jag stoppat med mig i sista sekund. Även om det var kallt var det så otroligt fint, trots den tjocka dimman och molnen som vi praktiskt taget gick genom, så såg man ut över ritten, finaste, mäktigaste ritten. Åå vad jag älskar den utsikten! Jag mår bra i mina ögon, jag mår bra i hela kroppen av den där utsikten! 

Vi vandrade på i några timmar, upp och ner, tog en liten paus, fotade, och fortsatte gå. En verkligt underbar upplevelse. Det känns som att detta är något jag verkligen vill göra fler gånger, vilket jag också kommer göra då vi kommer gå upp för mount Longonot efter jul och senare den stora utmaningen Mount Kenya!

I slutet av våran tripp stötte vi på vandrande med sina boskap, både får och kossor kom gående och en jättefin vallhund! 

Väl framme efter alla fyra kullar blev det kall korv med bröd och festis alá Kenya. Och sen gick bussarna hemåt med massa trötta men glad ungdomar i. 

Detta var min måndag, och den var helt underbar, en fantastiskt bra start på ännu en tuff skolvecka. Hoppas ni hade en fördärvlig och kall måndag <33 

Ha det bra alla där hemma! Nu kommer jag om bara tio dagar!

Kwaheri! Lala Salama!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas