NathaliePettersson

dag 126 - update

Tjenis penis! 

Under de senaste veckorna har tiden här rullat på som vanligt, inga större resor än bort till Toi och Yaya. Regnperioden verkar äntligen vara över så just nu försöker jag prioritera lite soltimmar så man kommer hem någon nyans mindre blek, med stort extra betoning på försöker! 

De flesta julklapparna är i vilket fall som helst äntligen klara och till och med inslagna. Det har faktiskt inte varit helt enkelt att komma på vad man ska ge alla för något, det känns liksom konstigt att varje jul ge sina nära och kära saker de egentligen inte behöver, när människor över världen inte ens har något att äta. Samtidigt vill man ju sponsra människorna som säljer på Maasai marknaden och på Toi eftersom det är deras inkomst som med störta sannolikhet inte är alltför tjock. Dessutom är det ju en fin tradition och sed då man visar lite extra tacksamhet gentemot varandra. Hur som helst är julklapparna från mig nu klara och redo att flygas hem till familjen min. Och även om jag kanske spenderade lite mer än vad jag hade råd med är jag faktiskt för en gång skull riktigt nöjd med årets julklappar, jag tror att de blir bra. 

Vad som skett mer det senaste är att vi gått ut, både gått ut och ätit och ut och dansat. Några roliga kvällar i Nairobi får man alltid! För någon vecka sen skrev alla naturare mattenationella vilket vi fick tillbaka idag. Jag fick ett paket med Chrunchy från mamma vilket jag verkligen har saknar! Tack så mycket får det!! Sedan var det Ngong Hills och därefter har tiden bara flugit på som vanligt. Och om tre dagar åker jag till Sverige. Tidigt på Torsdagsmorgonen åker jag alltså till Sverige. Det ska bli så sjukt roligt att träffa alla er därhemma! Mysigt med jul och härligt att ha ett kylskåp fyllt med mat som man kan rota i när visst man vill. Mentalt känns det lite konstigt. En termin i Kenya är redan avklarad. Det känns väldigt väldigt konstigt. Jag har ju bara varit här i några dagar känns det som, trots att det var en evighet sedan jag lämnade kalla Sverige. Juste, kalla Sverige. Kylan... Hörni nej, jag är inte redo för kylan i Sverige. De senaste dagarna har vi haft 30 grader strålande sol och nu ska jag hem till nästan minusgrader, vi får se hur det går. 

Har tyvärr inga bilder från det senaste men här är den jättegoda äpplepajen som jag åt i helgen och första Chrunchy-måltiden.

Vi ses snart hörni! Ha det så bra tills dess!

Ngong Hills!

Jambo Rafiki!

Idag ringde klockan redan vid 06:00, ovanligt tidigt en skoldag när man bor 30 sekunder från skolan. Även fast det var en trött Nathalie som stängde av det tjatande alarmet tog det inte lång tid innan en hade pallrat sig till frukosten, redo för dagens utmaning. För idag var det nämligen så att förberedelse ett inför bestigningen av Mount Kenya stod på schemat. Hela skolan samt några vuxna och några från grundskolan skulle ta sig upp och ner för Ngong hills fyra kullar. Kullarna är inte några små fjuttiga, utan ligger på 2500 m över havet, alltså var jag idag högre upp än Sveriges högsta punkt på Kebnekaise! 

Bussen kom fram till starten halv nio och när en sklev ut ur bussarna fick en verkligen en chock. Det var iskallt! Jag som hade tänkt ta shorts var istället glad över regnjackan jag stoppat med mig i sista sekund. Även om det var kallt var det så otroligt fint, trots den tjocka dimman och molnen som vi praktiskt taget gick genom, så såg man ut över ritten, finaste, mäktigaste ritten. Åå vad jag älskar den utsikten! Jag mår bra i mina ögon, jag mår bra i hela kroppen av den där utsikten! 

Vi vandrade på i några timmar, upp och ner, tog en liten paus, fotade, och fortsatte gå. En verkligt underbar upplevelse. Det känns som att detta är något jag verkligen vill göra fler gånger, vilket jag också kommer göra då vi kommer gå upp för mount Longonot efter jul och senare den stora utmaningen Mount Kenya!

I slutet av våran tripp stötte vi på vandrande med sina boskap, både får och kossor kom gående och en jättefin vallhund! 

Väl framme efter alla fyra kullar blev det kall korv med bröd och festis alá Kenya. Och sen gick bussarna hemåt med massa trötta men glad ungdomar i. 

Detta var min måndag, och den var helt underbar, en fantastiskt bra start på ännu en tuff skolvecka. Hoppas ni hade en fördärvlig och kall måndag <33 

Ha det bra alla där hemma! Nu kommer jag om bara tio dagar!

Kwaheri! Lala Salama!

Lucia!

Jambo! 

I Torsdags var det inte mindre den dagen då svenska skolan begav sig till den svenske ambassadörens hem för att fira lucia. I flera veckor nu har ett tappert gäng varje vecka övat inför denna dagen då vi inför ca 1500 personer, dvs de flesta svenskar i Nairobi samt andra inbjudna, fick sjunga julens alla lucia sånger. Ska jag vara ärlig har tiden innan inte alls varit som en dans på rosor, övningarna har tagit upp väldigt mycket tid men i slutändan blev den ändå något av det roligaste och mysigaste! Jag är helt klart superduper glad över att jag deltog i tåget. 

 

När vi kom dit fick vi först lussekatter och pepparkakor!!! Himmelens gåva till jorden! Och efter alldeles för mycket godsaker hade man matkoma istället för att gå hungrig som Marie och Martina hade sagt att vi skulle göra. Efter det kollade vi in stället och minglade med överklassen som var där samt andra klasskompisar som inte deltog i tåget.

Efter det var det dags att byta om, ta lite kort och sedan var det dags att tåga in. Det var jätteroligt och alla var så duktiga! Särklit de som sjöng solo! Stoooor applåd till er!

Efter hela framförandet tog vi mer bilder och efter det var den mysiga dagen slut och vi åkte hem till internatet igen. Härlig och speciell lucia som jag aldrig kommer få uppleva igen. Jag är så tacksam över att jag fick vara med om torsdagskväll. 

Kwaheri! 

dag 111 - Idag har jag Toi:at mig!

Hejsan hoppsan allesammans!

Idag var planen att vi skulle gå till toi för att bland annat köpa julklappar, det slutade i att jag köpte tre saker till mig själv istället... Julklapparna får vi köpa nästa vecka helt enkelt. 

När vi kom till marknaden gick vi som vanligt till ''afrikaplacet'' där de säljer massa afrikagrejer, jag hade bestämt mig för att köpa en ''påsklänning'' som jag kallar dom. De är jättefina men sitter lite på en som en påse, väldigt skönt haha. Den kostade 600 kes vilket är ca 55kr.

Efter en relativt kort vistelse där gick vi vidare till ståndet bredvid där jag hittade ett par skor, och blev fullständigt dökär i dom. Det blev helt enkelt så att jag köpte skorna, även fast skor absolut inte var det jag skulle köpa. Är verkligen så nöjd över skorna, det är ett par adidas superstar och är hur snygga som helst! För dom fick jag betala 2500kes, alltså 230kr, värt helt enkelt. 

Mitt tredje och sista väldigt spontana köp blev ännu ett par afrika byxor, dessa är rosa och har elefanter på sig, kan det bli bättre? 500 kes kostade dom=45 kr

Sånt här kan man köpa i Kenya 

Upp