NathaliePettersson

Internethaveri och dag 7 till 9

Hejsan hoppsan!

Nu var det några dagar sedan som jag skrev, det beror lite på att vi inte gjort så mycket mer än det vanliga de senaste dagarna men också att internet helt var borta i två dygn! Under dessa dagarna förstod man verkligen hur mycket man använder sin uppkoppling, medvetet såväl som omedvetet. Jag visste att internet inte var det bästa här nere men att det skulle vara borta så länge var jag faktiskt inte beredd på, dock så hade internet aldrig varit borta såhär länge någonsin, eller i alla fall på en väldigt lång tid. Alltså är dessa långa avbrott ganska ovanliga vilket känns väldigt skönt. 

I måndags hade vi vår första heldag i skolan vilket är min lugnaste dag i veckan med en härlig hål från lunch till eftermiddagen. Efter skolan gick jag och några och tränade på Impala, jag hade verkligen sätt fram emot att först träna och sedan bara gå en stund på löpbanan men eftersom tiden inte räckte till mer än till ett litet träningspass så får det bli någon annan gång. Att bara gå är något jag saknar faktiskt, att bara få gå ut och röra på sig för att samtidigt rensa tankarna, men men man får ju mycket annat som man inte får i Sverige. 

Igår hade jag min första Kiswahili lektion och läraren vi har i den kursen är underbar! En Kenyan som tillåter oss elever att till och med sova på hans lektioner om det gör oss piggare. För att vi antagligen inte är trötta med mening utan på grund av att vi är människor. På eftermiddagen var det prova på kick-boxning eftersom det är en aktivitet man kan välja att göra på eftermiddagarna här. jag tyckte väl inte det var jätteroligt men det skadar ju inte att prova! Något högst äckligt och oroväckande som hela tisdagen präglades av var att folk på internatet (Bla mina grannar...) hade fått små röda prickar på kroppen som vi tror är bed bugs. Usch jag tycker verkligen det är så äckligt. Som tur är har varken jag eller min room-mate Alexandra fått något och vi kunde inte hitta något i våra sängar, men förr eller senare får man väl räkna med att bli drabbad...

Idag då, idag vaknade jag på ett ganska irriterande humör. Jag sov ganska dåligt eftersom man tänkte på att det ev. kunde finnas små husdjur i ens säng och dessutom hade internet inte kommit tillbaka ännu. Som tur är blev dagen härifrån bara bättre och bättre. Efter två ganska långa och tröttsamma lektioner var det dags för lunch och gissa vad som hade hänt då! Internet hade äntligen kommit tillbaka! Dessutom har jag inte fått några bedbugs bett och de som hade har inte fått mer utan istället har betten börjat gå bort sa någon. I eftermiddags stod det egentligen träning på schemat men istället gick jag och några till Junction och jag fick fika för första gången på ArtCafé! Allt som allt förvandlades en dålig dag till en bra riktigt dag.

Å juste för några dagar sedan satte jag också upp alla mina bilder jag hade med mig från Sverige för att göra rummet lite med personligt och mysigt. Så nu sitter ni här på min vägg alla ;)

Hej då! så får ni ha det så bra!

24 augusti 2016 20:56 | Kenya |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas