NathaliePettersson

dag 5

Hej Hej!!

Under de senaste dagarna har vi bland annat börjat skolan, haft våra första lektioner, solat och badat och bara försökt lära känna varandra. Vi har besökt junction och impala (gymmet bredvid skolan). Allt är än så länge väldigt bra, har haft lite hemlängtan men om jag inte skulle haft det skulle det väl vara lite konstigt. Jag kan ibland sakna tryggheten med att ha människor som känner en i närheten, här är alla jättetrevliga och roliga att prata med osv men man saknar den djupa relationen med människor, men eftersom vi bokstavligt talat bor med varandra alla 80/90 internatelever så kommer vi nog snart känna varandra superbra inom kort.

 Man kan tro att det är varmt här några mil från det norra halvklotet, väldigt nära ekvatorn, men faktum är att det är ''vinter'' här just nu. Inte för att Kenya har några särskilda årstider, men denna tiden på året är det som kallast och det är många som fryser här på internatet. Och eftersom jag är en ytterst kallblodig person fryser jag något rejält. På morgonen när jag vaknar fryser jag, på kvällen när solen gått ner fryser jag och när jag glömmer att sätta på mig mjukisbyxor innan jag hoppar till sängs vaknar jag på natten och fryser. Vid dessa tillfällen på dygnet är det bara runt 13-16 grader och eftersom det inte är särskilt stor skillnad på ute och inne här så blir det kallt. 

Men jag sa ju faktiskt förut att vi solat och badat de senaste dagarna, och ja det har vi också. Jag har badat två gånger hittills. Första gången efter att vi haft massa aktiviteter i stekande sol igår eftermiddags och andra gången idag då vi solade. På dagen är det faktiskt varmt och man känner att solen tar på ett helt annat sätt, så det blir för min del att lära mig hur man använder solkräm haha. Fatta vad härligt det kommer bli senare när det blir varmare då kommer man nog att älska poolen!

Nu sitter jag i min säng och ska snart säga godnatt för att skaffa mig lite energi inför morgondagen. Imorgon ska vi nämligen åka på citytour runt i Nairobi. Det ska bli väldigt roligt att få se lite mer av staden man nu bor i men också kul att komma ut lite eftersom vi än så länge som längst gått i stora grupper 100 meter till Junction. 

Godnatt!!

20 augusti 2016 22:55 | Kenya |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas