NathaliePettersson

Dag 12 och 13

Denna helgen är och har varit fantastisk! Från att ha varit väldigt kallt i veckan då man har behövt sitta med jacka på lektionen har det varit jättebra väder både igår och idag. Och vi har gjort massor! Full fart hela tiden och jag älskar det! Igår var det heller inte vilken dag som helst utan jag fyllde år! Jag var väldigt otaggad på att fylla år eftersom det är i början då man inte riktigt känner varandra än men jag hade faktiskt en helt underbar födelsedag! Redan då klockan slog 00:00 på fredagkvällen var det några sötisar som sjöng för mig. Nästa överraskning kom tidigt på lördagsmorgonen då Elmer, Simon, Astrid, Lovisa, Ellen och Ida väckte mig med sång, frukt, blommor och ett jättesött kort med massa roliga rim på. I lördags var det också aktivitetsdag med hela skolan och därför var det tidig frukost och sedan blev alla på skolan indelade i lag för dagens aktiviter.

Igår gjorde vi också vår första tur till Toi market som är en jättestor marknad inte långt ifrån skolan. Om man kan bli kär i ställen så blev jag dö-förälskad i Toi. Jag ville bara stanna och titta på allt, noga, så att minnerna där ifrån aldrig kommer blekna. Jag ville bara ta kort på allt, men eftersom jag inte riktigt vågade ta med mig min iPhone dit kunde jag tyvärr inte ta några. Jag ville bara stanna och prata med alla, säga de få ord på Kiswahili som jag kan och se kenyanerna skatta åt ens dåliga uttal. Toi var fantastiskt och dit kommer jag gå många många många gånger igen. Tittade gjorde jag mycket men jag köpte faktiskt lite också på Toi, med mig hem fick jag en Kenya national team fotbollströja och ett par pösiga, färgglada och alldeles för stora byxor och jag är supernöjd! När vi svettiga och trötta kom hem efter Toi var det en timme tills bussen skulle gå från internatet. Vi skulle nämligen ut och äta för första gången. Så jag, Astrid, Elmer och Simon hoppade snabbt i poolen (igår var det varmt hihi) för att sedan på 40 minuter duscha och fixa sig. Väl på restaurangen var allt jättebra. På en italiensk resturang satt vi 10-15 stycken och åt tills våra magar stod i fyra hörn. Sedan kom ännu en överraskning. Plötligt ställer sig alla upp och jag fattar inte vad som händer. Ännu en gång blir jag bortskämd med sång och in kommer en jättefin dessert med "happy birthday Natalie" på. Hur himla fint? I extas av lycka, chock, och tacksamhet fortsatte kvällen tills vi sedan blev hämtade hem till internatet. Resten av kvällen bestod av trötta men glada ungdomar dansandes till schlager på ett internatrum och allt var verkligen så bra och så kul. Igår var verkligen en speciell dag, inte för att jag blev 17, men för att jag upplevde så mycket nytt och kul, men för att igår var en dag då jag LEVDE. Tyvärr fick jag inte med mig kameran men tur har jag som har fina vänner som tog massa kort!

Det var igår men idag är idag. För idag har vi också upplevt något nytt. I veckan fick vi chansen att skriva upp oss för en resa till ett köpcenter i Karen vid namn "the Hub". Ett helt nytt köpcenter som var fullproppat med affärer, restauranger och caféer, där fanns till och med ett litet tivoli med några attraktioner! Vi var inte där så länge men det var helt klart häftigt att se! Denna dagen har än så länge varit toppen, men den är faktiskt inte slut än. Senare idag ska jag förhoppningsvis till impala för att träna lite men mer än så vet jag inte, det får helt enkelt bli som det blir, för det blir oftast bra.

Tack till alla er hemifrån som grattade mig igår!! Saknar er massor och jag hoppas allt är bra hemma! Kram!

28 augusti 2016 15:18 | Kenya |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas